Zeytinburnu Limanı’nda ilk tur Rönesans-Koçhan’ın

Güncelleme Tarihi:

Zeytinburnu Limanı’nda ilk tur Rönesans-Koçhan’ın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

İstanbul Zeytinburnu’nda inşa edilecek marinanın ön izin ihalesini yıllık 6.5 milyon YTL karşılığında "Rönesans-Koçhan Ortak Girişim Grubu" kazandı.

Adı Tüpraş operasyonu ve iptal edilen Galataport projesiyle gündeme gelen İsrailli işadamı Sami Ofer’in yüzde 80 ortağı olduğu Boğaziçi Yatırım Holding ise rakibine geçildi. İstanbul Defterdarlığı’nda kapalı zarf usulüyle düzenlenen ihalenin galibi olan Rönesans Grubu-Koçhan Danışmanlık konsorsiyumu 5 milyon 537 bin YTL olan muhammen bedeli 6.5 milyon YTL’ye çıkartarak ön izin hakkını aldı.

BAKAN ONAYINA SUNULACAK: Kararı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın 15 gün içerisinde onaylaması gerekiyor. Unakıtan onaylamazsa, ihale önümüzdeki aylarda tekrarlanacak. Ancak Unakıtan’ın ihaleyi onaylaması durumunda da iş bitmiyor. Çünkü ön izini alan konsorsiyumun, hazırlayacağı projeyi bir yıl içinde aralarında silahlı kuvvetler ile denizcilikle ilgili kamu kuruluşlarının da onayını alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne götürmesi gerekiyor. Şirket daha sonra yine Maliye Bakanlığı’nın kapısını çalacak ve Bakanla yıllık kira pazarlığı yapacak. Maliye Bakanlığı ile ilk yılın kira bedeli üzerinde anlaşmaya varılmasının ardından ikinci ve üçüncü yılların kira bedelleri, bir önceki yıl kira bedelinin enflasyon kadar artırılmasıyla tespit edilecek. Ancak şirket, dördüncü yıl kira bedeli için yeniden Maliye ile masaya oturacak.

Rönesans Rusya’da çok güçlü

ÖN izin ihalesini kazanan konsorsiyumun motor gücü olan Rönesans İnşaat, genç bir şirket. Rönesans İnşaat, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunu Erman Ilıcak tarafından Libya’da kuruldu. 26 yaşındayken Rusya’nın St.Petersburg kentinde 30 bin dolar sermayeyle şirketini kuran Ilıcak, "Pazarda boşluklar vardı. Rusya’da işe başladık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!