Zeytin görüşmesi ikinci gününde! 10 milyon kişinin geçim kapısı...

Güncelleme Tarihi:

Zeytin görüşmesi ikinci gününde 10 milyon kişinin geçim kapısı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 12:35

ÜRETİM Reform Tasarısının TBMM Sanayi Komisyonundaki ilk gün görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı.

Haberin Devamı

Zeytin sahalarının ranta  açılmasıyla 125 milyon zeytin ağacının kesileceği iddiasında bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e, Bakan Faruk Özlü, "Allah'tan kork, rant diyorsun. Ağaç sayısını 100 milyondan 170 milyona çıkardık" itirazında bulundu. Tüm ise  "Allah korkusu sizde yok. Korksanız altı kez oy birliğiyle reddedilmiş bu yasayı yedinci kez buraya getirmezdiniz" dedi.

Zeytin görüşmesi ikinci gününde 10 milyon kişinin geçim kapısı...


ULUSLARARASI LOBİLER İSTİYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutca, zeytinlikleri katledecek tasarının niçin getirildiğine bir türlü anlam veremediğini belirterek bu işin ancak bir FETÖ operasyonu olabileceğini söyledi. Havutca, "Daha önce 6 kez oybirliğiyle geri çekilen bir şeyin çıkmasını kim istiyor? Bu işin arkasında uluslararası altın, maden lobileri var" dedi.

MHP’li Kenan Tanrıkulu da “Milli Eğitim Komisyonu  bile zeytinleri tasarıdan çıkarın diyor, siz hala ısrar ediyorsunuz” diyerek itirazlarını dile getirdi.  

AKP'Lİ VEKİL: DÜZELTELİM

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert eleştirilen noktaları hep birlikte ele alıp düzeltme teklifinde bulundu.

BAS CEZAYI KES AĞACI YAP VİLLAYI

Komisyonda konuşan CHP’li Akif Ekici, tasarıda zeytin ağacı kesmenin cezasının 2 bin lira olarak öngörüldüğünü, bir çok müteahhidin rantı yüksek yerlerde zeytinlikleri kesip yerine yüksek rantlı villa yapacağını söyledi. Ekici, “Bu tasarı geçerse bütün zeytinlikleri müteahhitlere kestirirsiniz. Bas parayı, kes ağacı, yap villayı” dedi.

SANAYİCİ İSTEDİ KORKUMUZ YOK

Bakan Faruk Özlü, Türkiye'de zeytin ağacı sayısını 100 milyondan 170 milyona çıkaran bir partinin zeytinliklere kıyamayacağını belirterek, “Bu tasarı, sanayicilerden ve üreticilerden gelen taleplerle hazırlandı.Korkumuz ve çekincemiz yok. Sizlerden de katkı bekliyoruz" dedi.

İKİNCİ GÜN

CHP’li vekiller bugün de salona zeytin dallarıyla geldi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!