Zengin sofralarına yeni bir ürün

Güncelleme Tarihi:

Zengin sofralarına yeni bir ürün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2002 14:16

Devekuşu eti, bayramdan sonra kilosu en az 25 milyon liradan market vitrinlerinde yer alacak. Ege devekuşu A.Ş, Metro Grosmarket'e devekuşu etini kemikli 14, kemiksiz 17 dolardan satacak. İstanbul, Aydın ve Konya'da kesimhane kuracak şirket, üreticiden kilosu 6 dolara canlı devekuşu alımına da başladı.

Dana eti lezzetindeki tadına rağmen sağlık açısından tavuk eti özelliklerini taşıyan devekuşu eti, bayramdan sonra tüketiciye ulaşacak.

''Ege Devekuşu A.Ş.'' adlı firma, üreticiden canlı kilosunu 6 dolardan almaya başladığı ürünü, kemikli 14, kemiksiz 17 dolardan satmak üzere Metro Grosmarket ile anlaştı.

Metro'nun İstanbul Güneşli ve Kozyatağı, Bodrum, İzmir, Bursa, Ankara ve İzmir'deki grosmarketlerinde bayram sonrası satışına başlanacak olan ürünün kilogram fiyatının ise en az 25 milyon lira olması bekleniyor.

Ege Devekuşu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Lalaşahin, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yedi yıl önce üretimine başlanan devekuşunun Metro Grosmarket'le yaptıkları anlaşma sonucu nihayet tüketiciye ulaşacağını söyledi.

Metro Grosmarket'e, anlaşma gereği kemikli etin kilosunu 14, kemiksizi de 17 dolardan satacaklarını belirten Lalaşahin, firma olarak da üreticilerden canlı ağırlığı 6 dolardan devekuşu almaya başladıklarını kaydetti.

Lalaşahin, ihtiyaçları karşılamak için Aydın, İstanbul ve Konya'dakesimhane yaptıracaklarını ifade ederek, ''Artık devekuşu etiyle ilgili sık sık reklam ve haberlerle karşılaşacaksınız. Bayramdan sonraotel, restoran ve marketlerde tüketiciler devekuşu eti bulabilecekler'' diye konuştu.

Yüksek düzeyde protein, az yağ ve kolesterol içerdiği için insan beslenmesi açısından sağlıklı bir ürün olan devekuşu eti, kırmızı etinsahip oluduğu görünüme, dokuya ve tada sahip.

Fileto, biftek, sosis ve burger gibi birçok ürün yelpazesine sahipdevekuşu eti, özellikle ABD'de sağlıklı beslenme bilincine sahip insanlar tarafından tercih ediliyor.

Bu özelliği sayesinde dünyanın önde gelen otel ve restoranlarının menülerini süslemeye başlayan devekuşu etinin tüketimi de her geçen gün artıyor.

(ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!