ZEN coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Horizen ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

ZEN coin nedir Hangi borsalardan alınır Horizen ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 03:27

Günümüzde kripto para borsaları büyük ilgi görüyor. Bu nedenle de her geçen gün piyasaya sürülen token sayısı giderek artıyor. Kripto para borsası, insanların yatırımlarını değerlendirmek istediği yeni yatırım araçları arasında yer alıyor. Zen coin de kripto para borsasında işlem gören tokenler içinde yer alıyor. ZEN coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Horizen (ZEN), merkeziyetsiz bir altyapı tarafından destekleniyor. Aynı zamanda pek çok platformla uyumlu bir şekilde tasarlanmış olan bir blockchain sistemi şeklinde tanımlanıyor. Bu proje sayesinde blockchain ağlarında ortaya çıkabilen işlem hızları, gizlilik ve güvenlik sorunlarının giderilmesi de hedefleniyor.

ZEN Coin Nedir?

Horizen (ZEN), kripto para borsasını yakından takip ettiği kişilerin bildiği ve hakkında pek çok konuyu merak ettiği tokenler arasında yer alıyor. Zen, gizlilik odaklı bir kripto para olarak da niteleniyor. Bu kripto para, Zcash blockchain’i üzerinde gerçekleşen bir çatallanma eylemi sayesinde meydana geldi. Yani ZEN ekibi, Zcash’in geliştirilmiş olan versiyonunun kullanıcılarla buluşturulmasını da hedefliyor. ZEN projesinin en önemli hedefleri arasında merkezsiz uygulamaların ve akıllı sözleşmelerin daha gizli, güvenli ve verimli bir hale getirilmesi fikri de yer alıyor.

Haberin Devamı

Blockchain teknolojisi, kullanıcılarla buluşturulduğu ilk andan beri kendisi ile ilgilenenleri pek çok yenilikle tanıştırmaya devam ediyor. Bu yenilikçi teknolojiden yararlanan kullanıcılar ise, onun sunduğu sayısız avantajı elde ediyor. Bu avantajların yanı sıra bazı sorunların da gündeme bu teknoloji nedeni ile geldiği düşünülüyor. Ölçeklenebilirlik, gizli kalma arzusu (anonimlikten uzaklaşma), güvenlik ve benzeri durumlar da bu sorunlar arasında sıkça gösterilebilir. Horizen (ZEN) ise, bu tür sorunlara kendi yorumu ile çözüm getirmeyi hedefleyen yenilikçi bir blockchain projesi şeklinde kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Proje, blockchain ağlarının yavaşlığını, gizliliğini ve merkeziyetsizliğini hedefe alan çeşitli çözümler getiriyor.

ZEN Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Horizen (ZEN) pek çok kripto para alım satım platformu üzerinden kolaylıkla temin edilebiliyor. Bu platformlara örnek olarak ise, Bithumb Global, Bittrex, Huobi Global, Binance ya da HitBTC gibi borsaları gösterebiliriz. Dünyanın en fazla kullanıcıya sahip olan kripto para borsaları arasında yer alan Binance üzerinde ZEN coin için çeşitli işlem çiftleri oluşturuluyor. Bu çiftler USDT, BNB, BUSD, BTC ve ETH ile sağlanıyor. Bu kripto değerlerinden herhangi birisini kullanarak Binance platformu aracılığı ile ZEN satın alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Horizen Ne Zaman Çıktı?

Horizen (ZEN), ilk defa 2017 yılının Mayıs ayında Rolf Versluis ve Robert Viglione tarafından başlatıldı. Başka bir kripto para olan Zcash blokchain’i üzerinde gerçekleştirilen bir hard fork etkinliği ile gelişen Zen Cash ise, 2018 yılının Ağustos ayında ekibin almış olduğu bir karar sonucunda yeniden markalaşarak Horizen ismini kullanmaya başladı.

Zen Cash’in daha iyi ve daha güçlü şartlarda kullanıcılarla buluşturulmasını amaçlayan Horizen ekibi, yeni bir kripto para ile ekosisteme pek çok bakımdan yenilikler sunmayı da başardı. Aynı zamanda Zen Cash 2018 yılında uğramış olduğu %51 saldırısı sonucunda ağın kontrolünü de kaybetmişti. Ağda bulunan hash gücünün büyük bir kısmını ele geçirmeyi başaran bir kullanıcı ise, sonuç olarak altı yüz bin dolarlık büyük bir vurgun yaparak birden kayıplara karıştı. Horizen ekibi bu zafiyeti gidermek için gerekli tedbirleri de ZEN coin’e yansıttı.

Haberin Devamı

Horizen Ne İş Yapar?

Horizen (ZEN) ağı, üzerinde titizlikle çalışılmış ve geliştirilmiş olan bir blockchain sistemi olarak da karşımıza çıkıyor. ZEN ağının kullanıcılarına gizlilik ve veri entegrasyonu ile ilgili garanti veren hizmetler sunduğu da söylenebilir. Üstelik Horizen da bununla birlikte çalışabilen blockchain’lerin de oluşturduğu güvenli bir ekosistem içinde vadediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!