Yürüdükçe artan para: Bitwalking dolarları

Güncelleme Tarihi:

Yürüdükçe artan para: Bitwalking dolarları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 18:54

Piyasaya yeni sürülen Bitcoin benzeri, adım sayan sanal para sistemi, kişi ne kadar çok yürüyüp hareket ederse o kadar birikiyor.

Haberin Devamı

Yürüdükçe artan para: Bitwalking dolarları

Bitwalking (Bityürüme) dolarlarıyla sanal cüzdanını kabartmak isteyenlerin bol bol yürümesi gerekiyor.
Cep telefonuna yüklenebilen bir uygulama sayesinde, telefon sahibinin adımları sayılıyor ve her 10 bin adımda, yani yaklaşık 8 kilometrede, 1 dolar kazanılıyor.

Yürüdükçe artan para: Bitwalking dolarları

Kazanılan paraları internet alışverişlerinde harcamak ya da sanal döviz bürolarında gerçek paraya dönüştürmek de mümkün.

Bitwalking'in yaratıcıları Nissan Bahar ve Franky Imbesi, projeleri için şu ana kadar 10 milyon dolar finansman sağlamış durumda.

Haberin Devamı

Projenin ana finansörleri ise Japonya'dan.
Japon elektronik şirketi Murata, Bitwalking'in telefonlardan bağımsız olarak kullanılabilmesi için bir de bileklik tasarlıyor.

Bitwalking, adımları sayıyor ve her 10 bin adım için 1 Bitwalking doları ödüyor.

Kullanıcının adımlarını sayıp teyit edecek olan bileklik, ne kadar sanal para kazanıldığını da söyleyebilecek.

Para kazanmak için yürümek gerekince, Bitwalking paralarını kabul edeceğini açıklayan ilk firmalar da ayakkabı üreticileri oldu.
İngiltere'de bazı bankalar da Bitwalking paraları bozmaya başlayabilir. Bazı bankalar projenin yaratıcılarıyla temas halinde.

Bitwalking'in insanları harekete teşvik etmek için yeni bir yöntem olabileceği düşünülüyor.
Projenin küresel hedefleri arasında büyük spor markalarıyla, sağlık hizmetleriyle ve sigorta firmalarıyla işbirliğine giderek Bitwalking'i daha iyi tanıtmak var.
Ayrıca ileride şirketlerin çalışanlarının daha sağlıklı olması için Bitwalking uygulamasına destek verebileceği ve ay sonunda maaşlarının yanında, yürüdükleri yolu da ek gelir olarak çalışanlara dağıtabileceği ifade ediliyor.

Yürüdükçe artan para: Bitwalking dolarları

Haberin Devamı


Bitwalking'in yaratıcıları Nissan Bahar ve Franky Imbesi, bir yandan sağlıklı yaşamı teşvik etmek, diğer yandan da fakir ülkelerde yaşayanlara ek gelir kaynağı yaratmak istiyorlar.
Mevcut istatistikler, gelişmiş ülkelerde ortalama bir kişinin ayda 15 Bitwalking doları kazanabileceğini gösteriyor.


Ancak insanların uzun yollar kat etmek durumunda olduğu daha fakir ülkelerde Bitwalking'in daha da büyük bir fark yaratabileceği düşünülüyor.
Malavi ve Kenya projenin pilot uygulamasının yapılacağı ülkeler olarak belirlendi.
Bitwalking'in mucitlerinden Franky Imbesi, "Nerede olursa olsun ya da kim olursa olsun herkesin kazanabileceği bir paradan bahsediyoruz" diyor:
"Kazanılacak bu para, kimileri için haftada bir bardak kahve olabilir. Bazıları içinse hayatı tamamen değiştirebilir. Tüm bunları da hem sağlıklı kalıp hem de çevreyi daha az kirleterek yapabiliriz."

Haberin Devamı

Yürüdükçe artan para: Bitwalking dolarları

İLK PROJELERİ DEĞİL

Bitwalking Bahar ve Imbesi'nin ilk ses getiren projesi de değil.
İkili daha önce de yedi dolara sattıkları bir USB bellek geliştirmiş ve bu bellek, Kenya'da bilgisayar olarak kullanıma sunulmuştu.
O yedi dolarlık bilgisayar şimdi 87 ülkede satılıyor.

Yürüdükçe artan para: Bitwalking dolarları


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!