Yurtdışı turları referandum vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışı turları referandum vurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 11:29

Bayram tatilinin son gününe denk gelen referandum tatili yurtdışı turları da etkiledi. Bayram turları hızlı başlamasına rağmen referandum yaklaştıkça ve siyasi kampanyalar arttıkça giderek yavaşladı. Her sene bayram yaklaşırken turlar artarken bu sene tam tersi oldu.

Haberin Devamı

Eren Güler / hurriyet.com.tr

Bu sene bayram tatili ile referandumun arka arka gelmesinin tüketici tercihlerini etkilediğini belirten ProntoTour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, özellikle 12 Eylül akşam dönüşlü turlara ilginin daha az olduğunu vurguladı. Onaran şöyle konuştu:
 
"Aslında bayram rezervasyonları çok çok iyi başlamıştı. Üç hafta öncesine kadar geçen senenin yüzde 60 üzerinde gidiyorduk. Ama referandum kampanyalarının artmasıyla birlikte insanların da tatil tercihlerini değiştirdiklerini ve rezervasyonların yavaşladığını gördük. Normalde her bayram sona yaklaşırken hep artış olurdu ama bu kez tersi oldu."

50 BİN KİŞİ YURTDIŞINA TATİLE GİDER

Geçen bayrama göre kıyaslandığında yine de üzerine çıkacaklarını belirten Onaran, "Tahmin ediyoruz bu bayram 50 bin kişi paket turlarla yurtdışına gider, biz de bunun 5 binini taşırız. Özellikle cumartesi dönüşlü turlara ilgi çok yoğun. Birçok insan bayramdan önce gidip cumartesi dönmeyi tercih etti. Hatta bu turların birçoğu tükendi. Ama 12 Eylül pazar akşam dönüşlü turlarda boşluklar var" dedi.

Haberin Devamı

Onaran, bu bayramda tek Roma tek Barcelona gibi kısa tatillere daha fazla ilginin olduğunu ve tek şehirlerin öne çıktığını belirtti.

GEÇEN BAYRAMA GÖRE ARTIŞ VAR
 
Setur Yurtdışı Operasyonlar Müdürü Uğur Bulutlu
da özellikle son dönemlerde referandum hassasiyetinin arttığını ve bu durumun yurtdışı turları etkilediÄŸini söyledi. Referandum nedeniyle bir kısım yurtdışı talebinin yurtiçine kaydığını anlatan Bulutlu, "Yine de geçen bayrama göre rezervasyonlarda artış var. Bu sene UzakdoÄŸu ve ABD turları çok önceden doldu. Son bir haftadır da vizesiz yerlere ilginin arttığını görüyoruz" dedi.  Â

Referandumu düşünerek uçakların çoğunu 11 Eylül dönüşlü olarak ayarladıklarını ifade eden Bulutlu, "zaten önce bu turlar doldu. Ama uzak bölgelere gidenler dönüş için 12 Eylül ve sonrasını tercih edebiliyor. Yine de referandum konusunun son dönemde çok hassaslaştığını söyleyebiliriz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!