Yunanistan’da sadece ajan maaşı inmiyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’da sadece ajan maaşı inmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

Yunanistan’da yeni kesinti paketinde sadece Yunan İstihbarat Teşkilatı ajanlarının maaşında kesintiye gidilmiyor. 1 Ocak’tan itibaren asker, polis dahil tüm memur maaşlarında yüzde 5-15 arası yeni indirime gidilecek.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’da 13.5 milyar Euro’luk yeni kesinti paketi, devlet sektöründe çalışanların ve emeklilerin tümünü etkiledi. 1 Ocak’tan itibaren asker, polis dahil maaşlarda yüzde 5-15 arasında yeni indirime gidilecek. Ülkede maaş indiriminden etkilenmeyen sadece 1300 memur var. Onlar da Yunan İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) ajanları. Yunanlı ajanlar, yeni kesinti paketinden muaf tutuldular.

KOALİSYON ÖYLE İSTEDİ

Ajanlara muafiyet de Başbakan Andonis Samaras’ın, koalisyon ortağı sosyalist Pasok lideri Evangelos Venizelos ile görüşmesinde kararlaştırıldı. Yunanlı ajanlar geçen yılda  kesinti paketi dışında bırakılmıştı.

ASKER VE POLİS KIZGIN

Ajanların maaşlarına dokunulmaması, asker ve polisleri kızdırdı. “Ülkenin güvenlik sistemindeki katkıları son derece az olan bir grup memurun muaf tutulmasının izah şekli olamaz” diyen asker ve polisler,kendilerine haksızlık edildiğini söylediler. Yunanlı ajanlar kendilerini “Grev ya da iş yavaşlatma hakkımız yok. Hayatımız gizli servislerin yazılı olmayan kanunları yüzünden son derece sınırlı.
Siyasete giremiyoruz. İzin almadan kültür etkilinliğine hatta bir spor müsabakasına bile gidemiyoruz. Yabancılarla evlenemiyoruz. Ülke savunmasına katkımız görünmeyebilir ama büyük” diyerek savundu.

Haberin Devamı

Masa başında telefon dinliyorlar

ASKER ve polisler ise ajanların bu savunmasına “Ajanların çoğu masa başında çalışan memurlar, yaptıkları tek iş de telefon görüşmelerini dinlemek” karşılığını verdiler. Yunanlı ajanlar, asker ve polis maaşlarına iki yıl öncesine kadar zam yapıldığını hatırlatarak “Biz en son 1999 yılında Abdullah Öcalan Kenya’da yakalandıktan sonra EYP’de yapılan revizyonda ek bir ödenek aldık. EYP’de çalışanların ortalama maaşı 1000 euro’dur. Bizdeki maaşlar sadece Romen ve Bulgar ajanlarla kıyaslanabilir. Tamam kesinti paketinde maaşlarımıza dokunulmadı ama dırdır edenler haksızlık yapıyor” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!