Yüksel - Karkın Avukatlık Ortaklığı'nın da TMSF bünyesine geçtiği ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yüksel - Karkın Avukatlık Ortaklığının da TMSF bünyesine geçtiği ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 10:05

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında şüpheli bulunan kişilere ait 691 şirket yer aldığını duyurdu. TMSF bünyesine giren 691 şirketten biri ise ünlü bir hukuk bürosu: Geçtiğimiz Temmuz ayında Mali Polis'in arama yaptığı Yüksel - Karkın Avukatlık Ortaklığı'nın da TMSF denetimine geçtiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

TMSF'nin internet sitesinde yayınlanan listede Boydak Holding, Kaynak Holding, Koza İpek Holding, Dumankaya ve Fi Yapı, Küçükbay Yağ, Kavuklar Akaryakıt Otomotiv de bulunuyor.

TMSF GÖRELENDİRİLMİŞTİ

TMSF, 674 sayılı ve 15 Ağustos 2016 tarihli Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca; terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle satışa konu varlıklarda kayyum olarak görevlendirilmişti.

ÜÇ ŞİRKETTEN YATIRIM DANIŞMANLIĞI

TMSF geçtiğimiz günlerde satışa konu bu varlıkların satış işleminde üç şirketi yatırım danışmanı olarak görevlendirdi.

Buna göre I nolu varlık paketi için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), II nolu varlık paketi için Vera Varlık, III nolu varlık paketi için Garanti Yatırım görevlendirildi.

Haberin Devamı

BOYDAK GRUBU GARANTİ'DE

Garanti Yatırım görevlendirildiği varlık paketinde Boydak Grubu'nun da dahil olduğu 211 şirketin bulunduğunu açıkladı.

LİSTEDEKİ TEK AVUKATLIK BÜROSU

TMSF denemine geçen 691 şirket ve kooperatif arasında bir de avukatlık bürosunun olduğu anlaşıldı. TMSF denemine geçen Yüksel - Karkın Avukatlık Ortaklığı, geçtiğimiz 22 Temmuz'da İstanbul Mali Polisi'nin yaptığı baskın ile gündeme gelmişti. Anılan süreçte, büronun iki ortağı Cüneyt Yüksel ve Murat Karkın'ın yurtdışında olduğu anlaşılmıştı.

EKİM BAŞINDA SAYI 255'Tİ

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Ekim başında yaptığı bir açıklamada, TMSF yönetimine geçen şirketlerde yapılacak değerlemeler sonucunda bir ihale sürecine gireceklerini söylemişti.

Gül, o dönemde yönetimine kayyum atanan 255 şirket olduğunu ve bunların envanterinin sürdüğünü, işletmelerin bir kısmının faal, ekonominin içinde önemli rollere sahip, bir kısmının ise tabela şirketi olduğunu dolayısıyla ne kadarının tasfiye olacağının bilinmeyeceğini
söylemişti.



BAKMADAN GEÇME!