Güncelleme Tarihi:
Sanal evrende yaşanan bu olumsuz tablonun nedenlerinden biri olarak, gerçek hayatta enflasyonla mücadele eden herkesin önceliğinin değişmesi gösteriliyor. Metaverse evreninde artık sadece haftada 50 bin dolarlık işlem yapılırken; halen yüzde 68’lik oranda en fazla arazi sahibi olunan birinci platformun Decentraland olduğu belirtiliyor.
OYUN PLATFORMLARI YÜKSELİŞTE
Decentraland Moda Haftası’na katılım da son dönemde kaybolan ilgiden nasibini aldı. 2022’de Decentraland’de düzenlenen etkinliğe 108 bin kişi katılırken, bu sayı bu yıl, 26 bine düştü. The Block tarafından yapılan araştırmaya göre, son dönemde Sandbox ve Alien Worlds gibi metaverse platformları güç kaybederken; Fortnite ve Roblox gibi oyun platformları ise yükselişe geçti. Trafikte yaşanan düşüş, arka arkaya Metaverse’te mağaza açacaklarını duyuran lüks markalar için de kötü bir sürece işaret ediyor. Bir sonraki süreçte Metaverse’ü daha cazip hale getirmek için emlak öğelerinin değil; eğlenceli ve sosyal faaliyetlere dönük adımların ilgi çekebileceği belirtiliyor.
TÜRKİYE’DE 20 BİN PARSEL SATILMIŞTI
Geçtiğimiz yılın başında bir Metaverse platformunda Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parsel satılmıştı. Hürriyet’in gündeme getirdiği haberde, Çırağan Caddesi üzerinde parsel bulmanın imkânsız hale geldiği; stadyum, saray, cami, köprü gibi sembol alanlarınsa çoktan satıldığı belirtilmişti. O dönemde, Bağcılar’da bir Metaverse parselinin 135 lirayken, Ortaköy sahilinde bu sayının 500 liraya çıktığı ve İstanbul’da geniş bir sanal arazi almanın bedelinin 20 bin liralara ulaştığı kaydedilmişti.