Yoksul öğrenciye ’yarı zamanlı iş’ ’SİT arsa’ yerine Hazine arazisi

Güncelleme Tarihi:

Yoksul öğrenciye ’yarı zamanlı iş’ ’SİT arsa’ yerine Hazine arazisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 00:00

Maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerine, yarı zamanlı iş olanağı getirilmesi üzerinde çalışılıyor.

Dün TBMM’ye sunulan, "Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin ilgili Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı"na göre, üniversitelerde maddi durumu yetersiz öğrencilerin kısmi zamanlı olarak çalıştırılması sağlanacak. Bu öğrenciler işçi sayılmayacak. Bu öğrencilerin saat ücreti, İş Kanunundaki günlük brüt asgari ücretin dörtte birini geçemeyecek. Bu öğrencilerin Yurt-Kur’dan aldığı kredi ve burslar da kesilmeyecek. Tasarıda ayrıca, şu hükümler de yer alıyor:

Birinci derece sit alanı olan sahipli arazilerin takas edilmesine de olanak sağlanacak. Sit alanı ilan edilmiş ve 1/1000 ölçekli onanlı araziler, maliklerinin onayı ile Hazine arazileri ile değiştirilebilecek.

Başbakanlık personeline mesai

Bakanlar Kurulu ve Başbakanlık makamının iş ve işlemlerini yürütmek üzere mesai saatleri dışında yoğun şekilde çalışan personelin, Başbakan onayı ile fazla mesai alması da düzenlendi. Başbakanlık merkez teşkilatında stenograf olarak görev yapanlar kadroya alınacak.

Öğretim üyelerine fazla ödeme

Başkan, başkan yardımcıları, dekan yardımcısı, enstitü sekreteri, bölüm başkanları, şube müdürleri, polis meslek yüksekokulu müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile emniyet hizmetleri sınıfından olup polis yüksek öğretim kurumlarında görevlendirilen öğretim elemanlarına, aldıkları emniyet hizmetleri tazminatının, kadrolu öğretim elemanlarına da aldıkları üniversite ödeneğinin yüzde 30’u oranında ayrıca ödeme yapılacak.

Hastane borcunun yarısı

Gerçek kişiler, üniversite hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı hastanelerine olan borçlarının yüzde 50’sini 3 ay içinde defaten veya taksitle ödenmesi halinde geri kalan kısmı diğer cezalarıyla birlikte terkin edilecek. Tahsil edilemeyen fatura bedeli 100 liradan az olan alacaklardan ise vazgeçilecek.

Metro inşaatları Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğunda

HÜKÜMET,
belediyeler tarafından yapılan ve zaman zaman ihale tartışmalarına neden olan metro inşaatlarıyla ilgili tüm faaliyetleri Ulaştırma Bakanlığı’na verdi. Ulaştırma Bakanlığı’na, şehir içi raylı ulaşım sistemlerini ve metroları 2023 yılına kadar yapma, yaptırma ve yapımı sürenleri, mevcut sözleşmeleriyle devralma yetkisi veriyor. 31 Aralık 2010 tarihine kadar belediyelerin aldığı elektrik ve havagazı bedelleri, genel bütçeye aktarılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!