Güncelleme Tarihi:
Sındırgı ilçesinde bulunan ve yüzyıllardır kullanılanHisaralan Kaplıcaları için bölgeye 10 milyon dolara mal olan termal otel yapıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan analiz raporlarıyla birçok hastalığın tedavi sürecinde etkili olduğu onaylanan termal suyunun bugüne kadar sadece bir kaç pansiyonla sınırlı kaldığını belirten Obam Termal Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Demirbaş , otelin 58 standart oda, 24 villa suit oda, 8 suit oda ve 2 engelli odası olmak üzere toplam 92 odada 250 yatak kapasitesi olduğunu söyledi.
50 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE
İki yıl önce hizmete açılan ve bölgenin en büyük termal otellerinden biri olan Obam Otel, 50 dönüm arazi üzerine kurulu bulunuyor. Oğuzhan Demirbaş, 2008 yılının mayıs ayında temeli atılan tesisin 2012 yılında hizmet açıldığını bildirdi.
Yıllardan beri bölgede küçük çapta kaplıca hizmeti verildiğini ifade eden Demirbaş, "Son yıllarda Türkiye'de termal yatırım atağı başladı. Biz de doğup büyüdüğümüz bölgeye böyle bir yatırım yapmaya karar verdik. Termal turizm tesisi, beş yıldız kalitesinde hizmet veriyor. Hem yöreye hem de ülkemiz turizmine önemli katkılar sağlayacak bir tesis olarak tasarlandı.Hisaralan'ın onlarca noktasından 98 derece doğal olarak çıkan termal suyu, binlerce yıldır yer değiştirerek travertenler oluşturmuş. Sındırgı merkezine 18 km mesafede bulunan tesis eski İzmir-İstanbul karayolu üzerinde bulunuyor. Sındırgı, Balıkesir'e bağlı ve Balıkesir'den 63 km, Bandırmadan 153 km, İzmir'den 154 km, Bursa'dan ise 210 km mesafede yer almaktadır." dedi.
Tesisin kurulduğu alanın dört tarafının ormanlarla çevrili olduğunu ve eşsiz bir güzellikte bulunduğunu aktaran Demirbaş, Marmara ve Ege Bölgesi'nin ikinci büyük dağı olan bin 769 rakımlı Ulus Dağı'nın eteklerinde kurulduğunu söyledi. Ormanlık alan Ulus Dağı eteklerinde, fıstık ve karaçamla başladığını aktaran Demirbaş, "Yükseklere doğru meşe, çınar, ladin ve kayın ağaçlarıyla devam eder ve dağın kuzey vadisinde yerini, ülkemizde en kaliteli endüstriyel ahşap üretiminin kaynağı olan Dursunbey çam ormanlarına bırakır. Tesis, her yıl yenileri keşfedilen yüz elliden fazla endemik bitkiye sahip olan Balıkesir ili sınırları içinde, güneyinde yemyeşil tepelerle çevriliÇaygören barajı, kuzeyinde ise Ulus Dağı ile kuşatılmış 50 bin metrekare alanda yer almaktadır. Tesisimizde otelin 58 standart oda, 24 villa suit oda, 8 suit oda ve 2 engelli odası olmak üzere toplam 92 odada 250 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Ayrıca ayrı ayrı olarak tasarlanan bay ve bayan kapalı açık yüzme havuzlarının yanısıra SPA, terapi merkezi, güzellik salonu, spor alanlarıyla, gezinti parkurlarıyla, seraları, çiçek bahçeleri, manzara köşeleriyle, balık havuzları, kuş kafesleri yeralıyor." diye konuştu.
" GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ"
Sındırgı'nın son yıllarda yaşadığı göçlerle özellikle köylerde nüfusun hızla azaldığına dikkat çeken Oğuzhan Demirbaş, bu süreci tersine çevirecek yatırımlara ihtiyaç olduğunu aktardı. Tesisin doğrudan ve dolaylı olarak Sındırgı ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Demirbaş, şöyle devam etti: "İşgücü, mal ve hizmet olarak çevreye yapacağı doğrudan katkıların yanı sıra, düzenlenecek günübirlik turlarla gelen misafirlerin yörenin kültürünü ve el sanatlarını tanıma ve yöre halkıyla iletişim imkanı sağlanarak, yöre köylerine hem ekonomik hem de sosyal katkı sağlanıyor. Ayrıca yörükaşiretinin örf, adetleri ve geçmişlerini yansıtan sanat eserleri olarak bilinen doğal boyaları, dokuma teknikleri ve özgün renk ve motifleriyle Yağcıbedir Halıları başta olmak üzere yörede işlenen sepet, ağaç, bakır gibi pek çok el sanatı ürün tesiste sergilenip, satışı yapılıyor."