A.A.
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 10:01
Ernst&Young ve Milliyet tarafından, CNN Türk ve Schwab Vakfı işbirliğiyle bu yıl altıncısı düzenlenen, “Dünya Yılın Girişimcisi Yarışması”nın Türkiye finalisti, Koton Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülten Yılmaz oldu.
Yılmaz Yılmaz ve Gülten Yılmaz, Dünya Yılın Girişimcisi Ödülü için Mayıs ayında Monte Carlo'da düzenlenecek dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek.
5 finalist arasından birinci olan Yılmaz Yılmaz ve Gülten Yılmaz, ödüllerini Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törende, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Jüri Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in elinden aldı.
Dünya Yılın Girişimcisi Yarışmasında finale kalan Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras Sağıroğlu, Elkon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alpagut, Altınkılıçlar Kahve Kakao Ürünleri (Kahve Dünyası) Yönetim Kurulu Üyesi Alev Altınkılıç ve Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban'a da birer teşekkür plaketi verildi.
Yarışmada, bu yıl üçüncü defa verilen “Yılın Sosyal Girişimcisi” kategorisinde ise ödülü Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Kurucu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit aldı.
Birleşmiş Milletler'e akredite olan 10'dan fazla uluslararası çevre kuruluşunun faal üyesi haline gelen, ağaç tarımını hayata geçirebilmek için çalışmalar yapan ve her yıl 200 hektarlık alana 300 bine yakın hızlı yetişen fidan diken TEMA Vakfı kurucularından Ali Nihat Gökyiğit'e ödülü, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan tarafından verildi.
Aydın Doğan, törende yaptığı konuşmada, 16 yıl önce Ali Nihat Gökyiğit'in, “TEMA Vakfını kuracağını, erozyonla mücadele bilincini geliştireceğini ve her yıl ağaç dikmeyi teşvik edeceğini” söylediğini anlattı.
Doğan, “Ben o zaman kısa zamanda böyle bir başarı elde edeceğini tahmin edemiyordum. TEMA'nın yılda 300 binden fazla ağaç diken, Kızılay'dan sonra isminden en fazla bahsedilen sosyal kuruluş olması nedeniyle kendisini kutluyorum” dedi.
Gökyiğit de üretimin harekete geçebilmesi için yönetim, sermaye ve emekten başka girişim ihtiyacının da olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Girişimin önemi hakkında bilinçlendirme ve teşvike hizmet eden bu projeyi ve bu projeye hizmet edenleri şükranla kutlamak gerek. Bu yarışmada yalnızca girişime ödül vermediniz, sosyal girişime de işaret ettiniz. Bana bu ödülü verirken doğaya hizmet tarafı ağır basmış. İşte buna 'kaymaklı kadayıf' derler. Yeme de yanında yat. Ne yazık ki doğa ile insan arasında bir çatışma var. Bu çatışmaların belirtileri ortada; su sancısı, iklim değişikliği, gıda güvenliğindeki telaş bunlardan bir kaçı. İşte bu gidişe, yok oluşa dur demek ve çare arayan çalışmalardan daha mutlu, daha gurur verici ne olabilir ki?” diye konuştu.
Törende, “Yılın Sosyal Girişimcisi” kategorisinde finale kalan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ömer Madra, Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) Kurucusu ve Başkanı İsmet Abalıoğlu'na da birer plaket verildi.