Yıldız, McCormick ile baharat şirketi kuracak

Güncelleme Tarihi:

Yıldız, McCormick ile baharat şirketi kuracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2010 00:00

Haberin Devamı

YILDIZ Holding, ABD’de 1889 yılında kurulan dünyaca ünlü baharat firması McCormick şirketi ile, yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir şirket kurmak üzere anlaşma imzaladı. Kurulacak yeni şirket Türkiye’de perakende baharatlar alanında faaliyet gösterecek ve üretim, pazarlama, satış ve ihracat faaliyetleriyle sektöründe liderliğe oynayacak. Yeni şirketin kurulması için Rekabet Kurumu’nun onayı gerekiyor.
Stratejiye katkı
McCormick’in Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Başkanı Malcolm Swift, ortaklıkla ilgili şunları söyledi: “Yıldız Holding ile yapacağımız bu ortaklık baharat pazarı açısından büyük bir potansiyel sunan ve hızla gelişen Türkiye pazarında önemli bir oyuncu olma fırsatının yanı sıra, Avrupa pazarı için belirlediğimiz büyüme stratejisine de katkıda bulunuyor. Mc Cormick’in baharatlar ve çeşnilik ürünler alanında inovasyon, üretim ve pazarlama tecrübesi ile Yıldız Holding’in bilinirliği yüksek markaları, dağıtım ağı gücü ve tecrübesi bir araya geldiğinde Türk baharat piyasasında lider bir şirket yapılandırmamız mümkün olacak.”
Kütaş ile ortak
McCormick, ABD’nin 1889 yılında Willoughby M. McCormick isimli bir girişimci tarafından bir oda bir kiler bulunan evinde kuruldu. Ürünlerin satışını kapı kapı dolaşarak yapan McCormick, 1896 yılında F.G. Emmett adlı baharat şirketini satın aldı. McCormick’in baharat üretimi bu fabrikayı satın almasıyla hız kazandı. Baharat konusunda dünya lideri olan McCormick’in 1996’dan bu yana Kütaş Ltd ile yüzde 50 ortaklığı bulunuyor. McCormick bu ortaklık kapsamında gıda endüstrisi ve yemek servisleri için çeşitli çeşnilik ürünler üretiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!