Yıldırım: FETÖ'ye rağmen güven artıyor

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: FETÖye rağmen güven artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 23:08

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, partisinin dünkü Meclis grubunda, “Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısında 21 büyük küresel firmayla bir araya geldik. Bu toplantıda gördüğümüz en önemli hususlardan bir tanesi FETÖ’nün ve onun uzantılarının ısrarla yaymaya çalıştığı ‘Türkiye’de ekonomi bozuluyor, istikrarsız bir döneme doğru gidiyor’ algı propagandasının aksine küresel yatırımcılar, Türkiye’ye olan güveninin artarak devam ettiğini ve yeni projeler yapma yönünde iradelerini ortaya koydular” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım ekonomiye ilişkin şu mesajları verdi: “Özellikle büyük firmalar sadece Türkiye’de değil, Türkiye’yi bölge için, Orta Asya için, Ortadoğu için, Afrika için ve balkanlar için bir yönetim üssü haline getirmeye karar verdiler. Bunlardan bir kısmı zaten altyapılarını kurdular. Türkiye’den 80-90 ülkedeki faaliyetlerini yönetiyorlar. İşte Türkiye’nin istikrarla, güvenle geldiği nokta budur. Sadece Türkiye’de küresel yatırımlar yapılmıyor, aynı zamanda Türkiye üzerinden bölgedeki bütün yatırımlar izleniyor, kararları veriliyor.”

SEMİHA HANIM FAKTÖRÜ
2017 yılı bütçesinin tamamen yatırıma odaklı olduğunu da kaydeden Yıldırım, “Enflasyonun yüzde 7,5 olmasına karşın 2017 bütçesinde yatırım ödenekleri yüzde 30 artırıldı. Buna ‘Yap-işlet-devret’ gibi alternatif finans metotlarıyla yapılan yatırımlar dahil değil. 2017 bütçesinde en büyük payı eskiden olduğu gibi yine eğitime ayırdık. 2017’de eğitime harcayacağımız bütçe 122 milyar lira olacak. Kamu yatırımları içerisinde en yüksek pay yine şüphesiz Ulaştırma Bakanlığının, diğer adıyla yatırımın olacak” dedi. Sözlerine ‘Çanakkale geçilmez’ dedik ama düşmana geçilmez” diye devam eden şöyle Yıldırım şöyle konuştu: “Dost için köprüyle de geçilir, gemiyle de geçilir, havadan da geçilir. Bütün bu işler nasıl oluyor. Türkiye’de ne değişti, Türkiye petrol mü buldu, doğalgaz mı buldu, gömü mü buldu? Bunların hiçbiri yok. Zihniyet değişti zihniyet. İşler yoldan, havadan, köprüden, tünelden olunca kolaylaşıyor. O zaman rahat konuşuyoruz. Hafızadan gelen bir şey var. Semiha Hanım (eşi) diyor ki ‘Ya ben haberleri izlerken başbakanın haberleri ilgimi çekmiyor. Ulaştırma Bakanının haberleri olunca daha çok ilgileniyorum.’ Onun kafasında biz halen Ulaştırma Bakanı olarak duruyoruz. Neyse, ne yapalım. Elbet bir gün o da kabul edecek.”

BAKMADAN GEÇME!