Yılbaşı ve bayram buluştu, alışveriş merkezleri 700 bin YTL’ye gelin oldu

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı ve bayram buluştu, alışveriş merkezleri 700 bin YTL’ye gelin oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 00:00

İç ve dış mekan süslemeleriyle gelin gibi süslenen birçok alışveriş merkezi ışıklandırma ve dekorasyonlar için yaklaşık 700 bin YTL harcadı. Bu yıl hediye kampanyalarıyla da ziyaretçi sayılarını artırmayı hedefleyen merkezler düzenlenecek konserler ile yılın en ilginç aktivitelerini de sergilemeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

YILBAŞI ve bayramın aynı güne denk gelmesiyle birlikte cirolarını ortalama yüzde 50 artırmayı hedefleyen alışveriş merkezleri müşteri çekebilmek adına kampanyalar düzenlerken en çok parayı da süsleme ve dekorasyona harcıyor. Bugün yaklaşık 700 bin YTL’ye süslenen birçok alışveriş merkezinin hediye kampanyaları arasında ise Jaguar marka otomobil, beyaz eşya seti, Land Rover Jeep ve yüzde 50’ye ulaşan indirimler dikkat çekiyor. Yılbaşı ve bayram öncesi ziyaretçi sayısının 2 katına ulaşması beklenen alışveriş merkezlerinde bu yıl en ilginç aktivite ise canlı müzik olacak.

GALLERİA 300 BİN YTL HARCADI:

İç ve dış mekan ışıklandırmaları ve dekorasyon için bu yıl en çok parayı Galleria’ya harcadı. Yaklaşık 300 bin YTL’ye mal olan Galleria’nın süslemeleri için Genel Müdür Hasan Ardıç "Türkiye’nin en büyük yılbaşı ağacını hazırladık" dedi. Ardıç "Buz pisti ortasına konumlandırdığımız ağaç ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. 24 metre uzunluğundaki ağacın 20 kişi ile yapılan montajı 3 gece sürdü" diye konuştu. 29-30-31 Aralık tarihlerinde Galleria olarak ziyaretçilerine 10 kişilik Noel Baba kostümlü orkestra ile karşılayacaklarını da anlatan Ardıç yılbaşı hazırlıklarıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Buz pisti üzerindeki Galleria Sahnesi’nde müzik yapacak Noel Baba orkestrası yılbaşı ve napoliten şarkıları ile ziyaretçilere keyifli zaman geçirtecekler. Ayrıca Galleria AVM’nin giriş kapılarında smokin ve şık gece kıyafetli müzisyenler de yer alacak. Saksafon, viyolonsel, akordion ile ziyaretçiler karşılanacak. Bunun yanında buz pisti üzerinde de Noel Baba kostümlü animatörlerimizin gösterileri olacak."

CAROUSEL’DE 11. KAMPANYASI:

Haberin Devamı

Bu yıl iç ve dış mekanların süslenmesi için 135 bin YTL harcayan Carousel alışveriş merkezi, 11’inci yılında "11 İnci" kampanyasıyla ziyaretçilerine hediyeler dağıtacak. Carousel’in hediyeleri arasında bir adet Mazda RX8 model otomobilin bulunduğunu belirten Carousel Genel Müdürü Orhan Demir "11’inci yılda ’11 İnci’ adı altında gerçekleştirdiğimiz kampanyamızda, otomobilin yanı sıra, beyaz eşya seti, plazma tv, home theatre, divx player, DVD kamera, notebook, müzik Seti, bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi ve play station gibi hediyeler bulunuyor. Her yaştan insanın ilgisini çekecek hediyeleri kazanabilmek için müşterilerimiz Carousel AVM içerisindeki mağazalardan toplam 50 YTL tutarında alışveriş yaparak kampanyaya katılabilecekler" dedi.

NAUTİLUS’E GİDEN OLTA ATACAK:

Haberin Devamı

Dekorasyon ve süslemeler için bu yıl 50 bin dolar harcadıklarını açıklayan Tepe Nautilus İşletme Müdürü Nihat Sandıkçıoğlu, "Şans denizi" adı altında düzenledikleri kampanya ile de 10 binlerce hediye dağıtacaklarını söyledi. Hediye kampanyaları arasında Land Rover Discovery 3’ü büyük balık olarak değerlendiren Sandıkçıoğlu "Maximum kart ile yapılacak her 75 TL’lik alışverişte ziyaretçiler "Şans denizi" çekilişine katılma hakkı kazanacak. Çekilişin yanı sıra "Şans Denizi Balık Avı" ile de ziyaretçiler "rastgele" diyerek olta atıp 20 YTL’lik alışveriş çekleri, 10 YTL’lik yiyecek-içecek çekleri, sinema biletleri, DVD film, müzik CD’si, kitap, kuaför hizmeti, çikolata ve yılbaşı sepeti gibi hediyelere sahip olabilecek" diye konuştu.

Yılbaşına hazırlanan alışveriş merkezleri

CAPITOL: Yılbaşı süslemeleri Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan Capitol alışveriş merkezi bu yıl yurtdışından "Kar Küresi" getirdi.

AS MERKEZ: Yılbaşı dekorasyonunu "kırmızı kar" konsepti üzerine kuran As Merkez çam dalları ve özel ışıklandırmalarla da yeni yıla hazırlanıyor. Süsleme ve dekorasyonlar için 20 bin dolarlık bir harcama gerçekleştiren As Merkez girişinde konuşlandırılan ışıklı özel tünel ile 2006’dan 2007’ye geçişi sağlıyor.

TOWN CENTER: Yılbaşı dekorasyon yarışmasında 2’incilik kazanan Town Center bu yılda iç ve dış mekan düzenlemelerine 120 bin YTL harcadı.

PROFİLO: Yılbaşı için özel hazırlanan ışıklandırma ve dekorasyona 65 bin dolar harcayan Profilo alışveriş merkezi bayram süresince piyano ve gitar ile dünya halk müziği dinletileri gerçekleştirecek.

KANYON: Ziyaretçilerine 29-30-31 Aralık’ta canlı müzik ve değişik ikramlar sunacak olan Kanyon, yılbaşı dekorasyonunu da tamamen ışık üzerine planladı. Tüm çarşı katları, girişler ve B2 meydan beyaz ve mavi renk teması ile ışıklandırılıyor.

AKMERKEZ: Pera Güzel Sanatlar’ın katkısıyla ziyaretçilerine piyona dinletisi yapacak olan Akmerkez, 11 Şubat 2007 tarihine kadar 100 YTL ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçilerine de 1 adet 2007 model Jaguar verecek.

ARMADA: Yeni yıl dekorasyonu için 50 bin dalara süslenen Armada alışveriş merkezi yılbaşı ve bayram süresince ciro ve ziyaretçi sayılarında da artış bekliyor. Armada ayrıca 50 YTL’lik alışveriş karşılığında ziyaretçilerine BMW kazanma şansı tanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!