'Yetkili satıcılık' KOBİ faaliyeti olsun

Güncelleme Tarihi:

Yetkili satıcılık KOBİ faaliyeti olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2011 09:59

Çatısı altında yer alan 900’den fazla Otomotiv Yetkili Satıcısını temsil eden OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret etti.

Haberin Devamı

Yetkili satıcılık ve otomotiv sektörü hakkında son gelişmeler hakkında karşılıklı fikir ve bilgi alışverişi yapılan görüşmelerin gerçekleştirildiği ziyaret ile ilgili görüşlerini açıklayan OYDER Başkanı H. Şükrü Ilısal, 'Yetkili satıcılık' kavramının Türkiye’de tanımının tam olarak yapılmaması dolayısıyla bir meslek olarak algılanmadığına özellikle değindiklerini söyledi.

“Biz yetkili satıcılar olarak öncelikle ülke genelinde kayıt içi ekonominin acil olarak ve eşitlik içerisinde uygulanmasını bekliyoruz” açıklamasını yapan H. Şükrü Ilısal, “yetkili satıcılık” faaliyetinin bir KOBİ faaliyeti olarak da ifade edilmesinin kendileri açısından önemli olduğunu kaydetti.

Bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e konuyla ilgili bilgiler aktardıklarını ifade eden H. Şükrü Ilısal, “Ziyarette, otomotiv sektörünün yetkili satıcılık ayağının KOBİ kapsamında değerlendirilmesi konusunda taleplerimiz oldu. Bizlere de KOBİ teşviklerinden verilirse büyüyen pazara biz de güçlü bir şekilde devam edip, pazarı büyütmeye katkımız olacağını dile getirdik. Bakanlık tarafından KOBİ kapsamında değerlendirme isteğimiz, grey marketler karşısındaki ısrarlı tavrımız, haksız rekabetin önüne geçilmesi talebimiz ve ülkedeki bütün ticaretin olmazsa olmaz hemen kayıt içine alınması ricamız çok büyük tevazu ile karşılandı” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

KOBİ Desteği Alacak Yetkili Satıcılar Pazarı Büyütür, İstihdamı Artırır!

OYDER’in tamamı yerli sermaye ile gerçekleştirilmiş 7 milyar dolar yatırıma ve 100 bin kişiye doğrudan istihdama sahip olduğunu hatırlatan H. Şükrü Ilısal, otomotiv sektörünün bir ayağı olan yetkili satıcılık müessesinin dünyadaki fazla üretimden, iç piyasadaki Avrupa'nın satamadığı araçlar yüzünden problemlerin arttığını  dile getirdiklerini belirtti.

Ilısal, “Bu zor şartlarda  yetkili satıcılar 100 bin kişiyi istihdam ediyor. 400-500 bin kişiye iş ve aş veriyor. Bu sektöre bu şartlarda yeni oyuncu girmez. Dışardan bir yeni oyuncu girmeyeceğine göre, pazarda kendi içerisinde büyüyeceğine göre, o zaman bu pazarın ithal ya da yerli üretim olan ürünlerini tüketiciye taşıyacak olan sektörün bu ayağının güçlü olması lazım. Onun için yetkili satıcıların KOBİ statüsüne alınması ve teşviklerden yararlanması gerekiyor. Bütün bunları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün'e de aktardık. Çok sıcak ve içten biçimde ilgileneceklerini ve çözüm arayacaklarını söylediler” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!