Yerli Phelps ve Bolt için 56 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Yerli Phelps ve Bolt için 56 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

Turkcell’den spora büyük destek. Hedef 2020 olimpiyatlarında maksimum madalya.

Haberin Devamı

İstanbul’un 2020 olimpiyat adaylığı süreci için Gençlik ve Spor Bakanlığı, federasyonlar ve şirketler düğmeye bastı. Atletizm ve Yüzme federasyonları 2020’ye kadar 28 milyon lirası Turkcell’den olmak üzere 56 milyon liralık desteği garanti altına aldı. Federasyonlar bu parayla 200 bin atlet ve yüzücüye ulaşmayı hedeflerken bunların 140’ı da dünya çapında marka olacak.

2020 Olimpiyat adaylığı sürecinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, federasyonlar ve şirketler harekete geçti. Bir çok şirketin destek verdiği olimpiyatlar için ilk somut adım Atletizm ve Yüzme Federasyon’larına geldi. İki federasyon 2020 yılına kadar 56 milyon liralık desteği garanti altına aldı. 28 milyon lirasını Turkcell sponsorluğunda alan federasyonlara Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan da 28 milyon lira destek geldi. İki federasyonun hedefi ise 2020 yılına kadar 200 bin faal sporcuya ulaşmak. Proje kapsamında 140 sporcunun da dünya çapında marka olması planlanıyor. Ayrıca bu iki federasyonun kalıcı gelirlere ulaşması için de mobil ve lisanslı taraftar ürünü alanında projeler hayata geçirilecek.

YENİ SİSTEMLER KURULACAK

Elit sporcular için yaptıkları çalışmaları anlatan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şöyle konuştu: “İstanbul 2020 olimpiyat adaylığının en büyük destekçilerinden Turkcell, elit sporcuların yetişmesine katkıda bulunmak üzere her iki federasyonla da toplam 200 bin sporcunun hedeflendiği ortak projeler yürütecek. İstanbul 2020 adaylık sürecine 2.5 milyon Euro katkı veren Turkcell, federasyonlar ile ortak çalışarak bireysel sporların tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Atletizm Federasyonu ile gerçekleştirilecek iş birliği sonucunda Turkcell Yüksek Performans Merkezi, Yüzme Federasyonu iş birliği ile de Ulusal Yüzme Sistemi kurulması hedefleniyor. Ünlü rekortmen atlet Usain Bolt da bu Yüksek Performans Merkezleri’nden birinde yetişmiş. Biz de bu Bolt kalitesinde atletler çıkarmak istiyoruz. 2012 yılında 33 olan elit atlet sayısı 2016’da 60’a 2020 yılında ise 100’e çıkarılacak.”

BOWMAN TÜRKİYE’YE GELİYOR

Yüzme Federasyonu’yla yapılan ortak çalışmanın da önemli olduğunu belirten Öztürkler, “İstanbul 2020’nin amaçlandığı anlaşmalar çerçevesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman’ın yürüteceği projede ülkemize altyapıdan başlayan kapsamlı bir yüzme sistemi kazandırılacak. İstanbul, Ankara, Trabzon, Kayseri, Samsun ve Mersin’de Bob Bowman eşliğinde çalışmalar gerçekleştirilecek. Bowman ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde yılın belli aylarını Türkiye’de geçirecek. Bowman’ın ekibi ise Türkiye’nin genç yeteneklerinin peşinde koşacak. Burada da ana hedefimiz 2012 yılında 6 olan elit sporcu sayısını 2016 yılında 20’ye 2020 yılında ise 40’a çıkarmak olacak. Yüzme sporuna olan ilginin artmasını da hedeflediğimiz projede 100 bin faal sporcuya ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni gelir modelleri yaratacağız

Haberin Devamı

FUTBOLDAKİ gibi bireysel spor dallarında da yeni gelir modelleri yaratacaklarını anlatan Koray Öztürkler, şunları söyledi: “Bugün futbol tüm gelirleriyle 3 milyar liralık bir pazar oluşturuyor. Bu rakamın içerisinde sponsorluk ve yayın gelirleri de dahil. Atletizm ve yüzmenin pazar rakamı çok düşük. Bizim bunu arttıracak modeller oluşturmamız gerekiyor. Lisanslı taraftar ürünü satışları gerçekleştireceğiz. Ayrıca mobil sistemler oluşturacağız. Üye sayısıyla birlikte federasyonların gelirleri de artacak. Bizim buradaki ana hedefimiz kalıcı gelirler oluşturmaktır. Gelecekte elit sporcular için bunu başarmamız gerekiyor.”

Futbola hâlâ destek veriyoruz

FUTBOLDAN sonra federasyon sponsorluklarıyla büyümeyi tercih ettiklerini belirten Koray Öztürkler, “Biz futbola hala destek oluyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun ana sponsorları arasındayız. Türkiye’de toplam 8 federasyona kaynak aktarıyoruz. İstanbul7un 2020 olimpiyat adaylığı sürecine gönülden destek vermeye devam edeceğiz. türkiye artık böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapabilecek bir düzeyde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!