Yeni nesil araçlara yerli üretici imzası

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil araçlara yerli üretici imzası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 07:00

2023 yılında iki yeni Ford modeli, yeni Dacia Duster, Togg ve elektrikli ticari araç Arrival Van için üretim yapacak olan Beyçelik Gestamp, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştireceği yeni tesis yatırımları ile üretim kapasitelerini arttırmak için gaza bastı. Şirketin Genel Müdürü Engin Meydan 1.650 kişiye daha yeni istihdam sağlayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

OTOMOTİV tedarik sanayi firmalarından Beyçelik Gestamp, üretimde yeni nesil araç komponentlerinin geliştirilip üretilmesine odaklanırken, tesis yatırımlarını da sürdürüyor. Beyçelik Gestamp Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB), Kocaeli ve Romanya’da olmak üzere toplam 270 bin metrekare yeni üretim tesisi için yatırımlarını 2023 yılına kadar tamamlamayı planlıyor. 2023 yılında 5 yeni projeye dahil olan Beyçelik Gestamp, Ford’un 2 yeni modeli, Togg, yeni Dacia Duster ve yeni elektrikli ticari araç Arrival Van için üretim yapacak. Mevcut projelerine ek olarak 2023 yılında 5 yeni projeye dahil olduklarını söyleyen Genel Müdür Engin Meydan, Romanya dahil olmak üzere 146.5 milyon Euro yatırım yaptıklarını ve toplamda 1.650 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yeni nesil araçlara yerli üretici imzası

TEKNOSAB’DA ÜRETİM BAŞLADI

Türkiye’nin en yüksek teknolojisine sahip OSB’lerinden olacak Bursa’nın yeni organize sanayi bölgesi TEKNOSAB’da yatırımların bir kısmında 2021 Aralık ayı itibarıyla üretime başladıklarını belirten Meydan, “176 bin metrekarelik alana sahip yerleşkenin kalıp üretimi için ayrılan 11 bin metrekarelik kısmında üretim başlarken, seri üretim faaliyetleri ise 2023 yılında bölgede hizmet vermeye başlayacak. Tesisimizin tamamı yüksek teknoloji ile donatılmış, modernize edilmiş üretim hatlarına sahip olacak. Tek bir yerleşkede, gövde, montaj, kaynak hatları bir arada üretimimizi sürdüreceğiz. TEKNOSAB fabrikamızda ayrıca bir Teknoloji Merkezi kurmak için hazırlıklarımız devam ediyor. Bünyemizde 4 Ar-Ge merkezi var. Bu merkezlerimizden edindiğimiz tecrübe ve kazanımları birleştirerek yerli ve yabancı tüm OEM’lerin ihtiyacı olan teknolojilerde hizmet sağlayıcı olarak bütünleşik hizmet sunacak bir de Teknoloji Merkezi kuracağız” dedi.

ROMANYA’DA BÜYÜYOR

Beyçelik Gestamp’ın Kocaeli Bölgesindeki yatırımlarına da değinen Meydan şöyle devam etti: “Şirketimizin Kocaeli Bölgesinde Gebze ve Yeniköy İlçelerindeki yatırımları sürüyor. Kocaeli TOSB’de (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) bulunan iki fabrikamıza ek olarak 3’üncü fabrika yatırımımızı da tamamladık. Avrupa’nın en büyük şasi fabrikasını buraya kuruyoruz. 46 bin metrekare kapalı alana sahip tesisimizde makine parkı kurulumu devam ediyor. Kocaeli’nin Yeniköy ilçesinde gövde ve şasi sac parçaları üretimi yapmak üzere yaptığımız tesis yatırımız ise tamamlandı.” Beyçelik Gestamp’ın yurtdışındaki yatırımı Romanya Fabrikasında da mevcut tesise 19 bin metrekarelik ilave alan yatırımı gerçekleştireceklerini belirten Meydan bu yatırım ile fabrikanın 40 bin metrekare kapalı alana ulaşacağını ve Romanya pazarındaki müşterilerine destek sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Haberin Devamı

ÇALIŞAN SAYISI 6 BİNE ÇIKACAK

BEYÇELİK Gestamp’ın hali hazırda 4 bin kişiye istihdam sağladığını ifade eden Beyçelik Gestamp Genel Müdürü Engin Meydan şirketin 2023 yılına kadar yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştireceği yeni tesis yatırımları ile sadece üretim kapasitesinde değil sağladıkları istihdamda da dikkate değer bir artış olacağını ve 1.650 kişiye de yeni istihdam olanağı yaratacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!