Yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? İşte asgari ücret zam oranı ve güncel rakamlar

Güncelleme Tarihi:

Yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak İşte asgari ücret zam oranı ve güncel rakamlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2022 11:49

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Zam oranının belli olmasının ardından yeni asgari ücretin maaşlara ne zaman yansıyacağı araştırılıyor. Peki yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? İşte asgari ücret zam oranı ve güncel rakamlar

Haberin Devamı

Asgari ücret tespit komisyonu ilk defa ara zam gündemi ile toplandı. Düzenlenen toplantıların ardından yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni asgari ücretin duyurulmasının ardından maaşlara yansımasının ne zamandan itibaren geçerli olacağı merak ediliyor. İşte konuyla ilgili detaylar...

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Asgari Ücret yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yönetmelikte yapılan değişiklikte "Komisyonca belirlenen ücretler Resmi Gazete’de yayımlanır ve Komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer" maddesi yer aldı. Kararın, 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe gireceği aktarıldı.

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücrete yüzde 30 zam yapılarak, brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak belirlendi.

BAKMADAN GEÇME!