Güncelleme Tarihi:
Biz sektör olarak, sağlık ve hijyen açısından en kritik sektörüz’’ dedi. Şehir içinde rastgele yemek üretiminin standart dışı atıklar ve sanayi tüpü kullanımı nedeniyle de ayrıca tehlikeli olduğunu belirten Sadık Çelik, ‘‘Mutlaka organize yemek sanayi bölgeleri oluşturmalıyız. Bu konuda bizim dernek olarak çabalarımız var ama yetkililer yeterince destek vermiyor. Bu konu hem yemeğin tüketicisi milyonlarca insan için hem de yemek üretiminin yapıldığı çevrelerde yaşayanlar için çok önemli’’ diye konuştu.
İYSAD'ın 130 üyesi bulunduğunu belirten Çelik, yemek üretiminin Tarım Bakanlığı denetiminde olduğunu bunun da kontrol açısından zayıf nokta oluşturduğunu kaydetti ve ‘‘Besinlerin nasıl saklandığı, nasıl işlendiği ve sunulduğu çok önemli. Mesela eti canlı ve taze göstermek için nitrik asit kullanılıyor ama bunun dozuna ve sağlık sınırına ne kadar riayet edilebiliyor belirsiz. Mercimek, nohut, fasulye, fındık, ve baharatlarda yaşanan aflatoksin sorunu iç piyasada ne kadar etkin denetim altında bilinmiyor’’ dedi.