Yemek sanayicileri tavuk eti yemedi

Güncelleme Tarihi:

Yemek sanayicileri tavuk eti yemedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2005 00:00

İSTANBUL Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ‘Kuş gribi’ vakalarının ardından dernek bünyesindeki yemek üreticilerinin yüzde 95’inin, müşteri talebiyle mönü değişiklikleri yaptığını bildirdi.

Bozdağ, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, İstanbul’da ayda yaklaşık 3.5 milyon kişinin toplu yemek hizmeti aldığını ve günde ortalama 350 ton tavuk ve hindi etinin beslenmeye dahil olduğunu kaydetti. ‘Kuş gribi’ nedeniyle yemek mönülerinden tavuk ve hindi etli yemeklerin çıkarıldığını ifade eden Bozdağ, şöyle dedi: ‘İYSAD bünyesindeki yemek üreticilerinin yüzde 95’i, müşteri talebiyle de gerçekleşen mönü değişiklikleri yapmışlardır. Bir aylık mönüde en az 4 kez verilen tavuk etli yemekler mönüden çıkarıldığından, yerine alternatif olarak diğer et yemekleri dahil edilmiştir. Bir kişilik yemekte 110 gram tavuk etinin yerine olan bu revizyon,   yemek maliyetlerine ortalama yüzde 25’lik artışla yansımıştır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!