Güncelleme Tarihi:
TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, yemek kuponlarında yüzde 7’ye ulaşan komisyon oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek, bu oranların en kısa zamanda yüzde 4-5’e düşürülmesi gerektiğini söyledi. Bingöl, restoran ve lokanta sektöründe KDV’nin yüzde 8’e indiğini anımsatarak, hazır yemek kuponu şirketlerine bunu dikkate alarak indirime gitmeleri çağrısında bulundu.
Restoran ve lokantalarda 1 Ocak 2008’den itibaren geçerli olacak KDV indirim farklarını uygulama çerçevesinde tüketiciye yansıtacaklarını açıklayan Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), hazır yemek kuponu satan şirketlerin de bunu komisyon oranlarına yansıtmasını istedi. TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, 1 milyar YTL’lik işlem hacmine sahip yemek kuponunu 1 milyona yakın çalışanın kullandığını anımsatarak,
“Dünyada komisyon oranları yüzde 3 ile 5 arasında değişirken Ülkemizde geçmişi 15 yıla dayanan sektörde faaliyet gösteren şirketler, Türkiye ekonomisindeki riskler ve müşterilerine sağladıkları uzun vade gerekçesiyle, yemek işletmelerinden yüzde 7 sabit komisyon ücreti almaktadır” dedi. KDV’deki düşüş ve ekonomideki olumlu gelişmelerin sektörü rahatlattığını anlatan Bingöl, yemek kuponu sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin tutumunu yakından takip ettiklerini söyledi.
“İNDİRMEZLERSE BİZ KUPON BASACAĞIZ”
Bingöl, Türkiye Lokantacılar ve pastacılar Federasyonu ve İstanbul Lokantacılar Odası ile birlikte yürüttükleri çalışma kapsamında, indirime gidilmediği takdirde yemek kuponu kullanmama kararı alacaklarını söyledi. Bingöl, “Bunun yanında TÜRES olarak kendi yemek kuponumuzu kullanılabilmesi için çalışmalarımız var. Bu işin takipçisiyiz, sonuna kadar götüreceğiz.” şeklinde konuştu.