Güncelleme Tarihi:
Eğlenmenin, ağız tadının ve neşenin keyfini bilenlerin sevdiği mekanlardan biri olan TGI Fridays'in başarısının ardında işveren, çalışan ve müşteri uyumu yatıyor.
TGI Fridays (Thanks God It's Fridays) yani ‘‘Teşekkürler Allahım bugün cuma’’ sözü tipik Amerikan yaklaşımı olarak görülse de çalışan kesimin haftanın yorgunluğunu geride bıraktıkları cuma gününden itibaren adım atacakları haftasonu için ortak bir rahatlama olarak da değerlendirilebilir. Bu nedenle TGI Fridays restoranları zinciri çeşitli ülkelerde aynı keyfi yaratıyor. Çalışanların çoğunluğunun öğrenci olduğu restoranın İstanbul'daki şubesindeki temel prensip çalışanın yükseleceği hedefi üzerine kurulmuş. TGI Fridays'in Genel Müdürü Stephen O'Connor, restoranın açıldığı dönemde 13 kişilik bir ekibin gelerek burada ana kadroyu oluşturduğunu, tek düşüncenin takım çalışması olduğunu söylüyor; ‘‘Burada yetişenler ileriki günlerde restoran açılışlarında eğer puanları yeterliyse gidip oradaki ekibi yetiştiriyorlar. Konu bütün Fridays. Çünkü tek düşünce takım çalışması.’’
Dünya şampiyonasında başarılı olan barmenler haritalarına Türkiye'yi de eklemişler. Geçen sene Yunanistan'da yapılan yarışma bu yıl Güney Afrika'da gerçekleştirilecek.
Genel Müdür O'Connor, Türkiye'ye gelmesindeki amacın maddiyet olmadığını söyleyerek; ‘‘Türkiye, 70 milyon nüfuslu geniş potansiyeli olan bir ülke. Firmaların buraya gelip iş kurmaları için bu pazardan daha iyi bir yer olamaz’’ diyor.