Yazılım vücudun beyni gibi, bilişimi KOBİ’ler büyütecek

Güncelleme Tarihi:

Yazılım vücudun beyni gibi, bilişimi KOBİ’ler büyütecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 00:00

Yazılım firması Microsoft, yazılım pazarının büyümesinde en büyük fırsatı Küçük ve Orta Boy İşletmelerde (KOBİ) görüyor.

Haberin Devamı

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’de KOBİ’lerin yazılım harcamalarının tutarının Romanya’dan bile geri olduğunu söyledi. Bilişim pazarı için en büyük fırsatın KOBİ ve girişimcilere yapılacak yatırımda olduğunu aktaran Özmen, genç nüfusa sağlanacak bilişim olanaklarının da büyümeyi destekleyeceğini kaydetti. Özmen, “Türkiye’de istihdamın yüzde 77’sini KOBİ’ler sağlıyor. Ancak bu düzeyde katmadeğer üretemiyorlar. Yüzde 90’ının bilişim teknolojileri çalışanı yok” dedi.
Yazılım vücudun beyni
Tamer Özmen, Türkiye’nin dünyada mobil interneti kullanmada ön sıralarda bulunduğunu da dile getirerek, şunları söyledi: “Türkiye dünyanın altıncı büyük dijital toplumu. Facebook ve Windows Live Hotmail de kullanıcı açısından üst sıralarda. Ama internet eğilimi yüksek olmasına karşın burada oluşturulan ekonomi henüz küçük. Türkiye’de bilgi teknolojileri yatırımlarının yüzde 80’i donanıma, yüzde 20’si yazılıma yapılıyor. Yazılım vücudun beyni olarak düşünüldüğünde Türkiye bu alanda geri kalıyor.”
KOBİ odaklı faaliyet   
Microsoft Türkiye’nin beş önemli strateji belirlediğini de anlatan Özmen, bunları “KOBİ’ler, kurumsal şirketler, son tüketici, girişimci ve sosyal sorumluluk” şeklinde sıraladı. KOBİ’lerin hedeflerine uygun çözüm ve hizmetlere her yıl 6.5 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını da aktaran Özmen, “Dünyadaki 20 bin Microsoft iş ortağı KOBİ odaklı faaliyet gösteriyor. Türkiye’de de 150 binin üzerinde bilişim çalışanının 99 bini Kobiler için değer yaratıyor” dedi.

Haberin Devamı

Korsan yazılım sorunu devam ediyor

KORSAN yazılımla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Tamer Özmen, şunları anlattı: “Korsan yazılım konusundaki sorunlar devam ediyor. Türkiye’de korsan yazılım kullanımı yüzde 63’ler düzeyinde. Bunun yüzde 53’e gerilemesi ekonomiye 1 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Ama bu sorunu çözmek için elimizde sihirli değnek yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!