Yayla Enerji turizm için Erciyes Dağı'na çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yayla Enerji turizm için Erciyes Dağına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 17:17

Ankara merkezli Yayla Enerji Üretim, Turizm ve İnşaat A.Ş., inşaat sektörü ağırlıklı olan faaliyetlerini 30 milyon dolarlık yatırımla Erciyes Dağı’nda 4 otel ve bir günü birlik turizm tesisiyle çeşitlendiriyor.

Haberin Devamı

İnşaat ve enerjide şimdiye kadar tutarı 500 milyon TL’ye varan projeleri hayata geçiren şirketin Erciyes Dağı'ndaki turizm kompleksinde 4 otelde toplam 240 oda bulunacak. Tesislerdeki 200 oda devre tatil sistemi ile satışa sunulacak.

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yayla, şirket olarak turizm yatırımlarına çok önem verdiklerini, Erciyes’in dışında başka lokasyonlarda da turizm yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi.

Mehmet Yayla, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini yaptığı Kayseri Erciyes Kış Turizm Merkezi  projesi ile Erciyes Dağı’nda 800 olan yatak kapasitesinin 5000'e, 10 km olan pist uzunluğunun 160 km'ye çıkarılmasının planlandığını söyledi.  Yayla, 2012 yılında söz konusu plan çerçevesinde 21 adet otel ve 3 adet günübirlik tesis alanı ihale edildiğini, bu ihalede şirket olarak 4 otel ve 1 günübirlik tesis olmak üzere toplam 30.000 m2 civarında inşaat alanına sahip tesislerin mülkiyet hakkını aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Tüm bu tesisler için 30 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ifade eden Mehmet Yayla, “Kayseri’ye giderken macera aramadık. Erciyes turizm cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Buraya yapacağımız yatırımımızın 4 yılda geri dönmesini bekliyoruz” dedi.

Yayla şunları belirtti: “Toplam 240 oda ve 500’ün üzerinde yatak kapasitesine sahip otellerden 40 odalık ilk otelin inşası ile ilgili fizibilite ve proje çalışmalarına başladık. Aralık’ta bitirip yılbaşında işletmeye açacağız. Bu otelin yapımında Finlandiya kökenli Honka firmasının 1000 derece sıcaklığa 113 dakika dayanabilen masif kütük ev sistemini kullanacağız. 3.5 dakikada 200 metrekare bir evi üretebilen bu imalatın 50 yıl garantisi bulunuyor.”

Kapadokya’ya turist götüren tur operatörlerinin programlarına Erciyes’i de eklediklerini ifade eden Yayla, “Hollanda’dan her hafta charter seferleri ile turist getiriyorlar. Önümüzdeki kış Hollanda’dan her hafta 1.200 turist bu yolla Erciyes’e gelecek” dedi.

Kayak sporu için Erciyes Dağı’ndaki karın Alpler’deki ile eşdeğer olduğu bilinirken, sezonu uzun tutabilmek için suni kar üretilen bir tesis de yapılması da planlanıyor. Kayseri Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi, havalimanına 20 dakika mesafede bulunması nedeniyle ulaşım kolaylığına da sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!