Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu esasları belli oldu.

Güncelleme Tarihi:

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu esasları belli oldu.
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 07:33

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararın amacı yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik çalışmaların  koordinasyonunu ve izlenmesini yürütmek, Türkiye’deki özel sektör  yatırımlarıyla ilgili düzenlemeleri rasyonel hale getirmek, yatırım  ortamının rekabet gücünü artıracak gerekli düzenlemeleri tespit  ederek politika önerileri geliştirmek, İşletme dönemi de dâhil olmak  üzere yatırımın her safhasında, ulusal ve uluslararası yatırımcıların  karşılaştığı yapısal, yasal, idari ve bürokratik sorunları belirleyerek  bunlara çözüm üretmek, özel sektör faaliyetlerini güçlendirerek,  sürdürülebilir iş ve istihdam imkânlarının oluşturulmasını ve ihracat  odaklı üretimin artırılmasını desteklemek ve kamu kurum ve kuruluşları  ile çeşitli platformların gündeminde bulunan yatırım ortamıyla ilgili  konuların kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde ele alınmasını  sağlamak olarak gösterildi.

YOİKK Platformu YOİKK, Yönlendirme Komitesi, teknik komiteler  ve Sekretaryadan oluşacak.

Uluslararası yatırım çevrelerinin Türkiye’deki yatırım ortamına  yönelik değerlendirme ve önerilerinden istifade etmek üzere  oluşturulan Yatırım Danışma Konseyi, gerçekleştirdiği yıllık  toplantılar aracılığıyla YOİKK Platformunun çalışmalarına katkı  sağlayacak.

Sivil toplum kuruluşlarının YOİKK üyesi olma talepleri, özel  sektörü temsil edecek kurumsal tecrübeye sahip olmalarını teminen  asgari 20 yıllık kurumsal faaliyetlerinin bulunması şartıyla, 

Türkiye’deki yerli ve/veya yabancı yatırımcıları yeterli ölçüde temsil  ettiklerini teyit eden üyelerinin sayısı, nitelikleri ve ekonomik  büyüklükleri ile YOİKK çalışmalarına katkı sağlayabilecek kurumsal  kapasiteleri dikkate alınmak suretiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanı  tarafından değerlendirilecek. Bu taleplerden uygun görülenler  sonuçlandırılmak üzere Cumhurbaşkanının onayına sunulacak.

YOİKK, Adalet Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Hazine  ve Maliye Bakanı, Ticaret Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ulaştırma  ve Altyapı Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanından oluşacak.

YOİKK yılda iki kez toplanacak. YOİKK üyelerinin toplantılara şahsen  katılımı esastır. Kurul toplantılarına konuyla ilgili bakanlar ve kamu  görevlileri ile özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversite  temsilcileri davet edilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!