Yatırım iştahımız devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yatırım iştahımız devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 20:26

Axa Grup Uluslararası ve Yeni pazarlar CEO’su Benoît Claveranne, Türk sigorta pazarına 800 milyon Euro yatırım yaptıklarını belirterek, “Yeni fırsatlara kapalı değiliz. Bize değer katacak, stratejimize uygun satın almalar yapabileceğimiz gibi ortaklıklara da açığız” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK sigorta pazarına bugüne kadar 800 milyon Euro yatırım yapan Axa Sigorta, pazarda büyümek için yeni satın almalara ve ortaklıklara sıcak bakıyor. Axa Grup Uluslararası ve Yeni pazarlar CEO’su ve Axa Yönetim Kurulu Üyesi Benoît Claveranne, 125 yıldır Türk pazarında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi. Türkiye’nin, yabancı yatırımcılarla olan ilişkisini devam ettirme kararlılığında olduğunu belirten Benoît Claveranne, “Biz de buraya uzun vadeli bakıyoruz. Türkiye’de potansiyel yüksek. Yeni fırsatlara da kapalı değiliz. Bize değer katacak, stratejimize uygun ve fiyatı da uygun satın almalar yapacağımız gibi ortaklıklara da sıcak bakıyoruz” dedi.

YENİDEN YAPILANIYORUZ

Benoît Claveranne, Axa Grubu olarak dünyada dönüşüm ve yeniden yapılandırma sürecine girdiklerini ifade ederek, bu çerçevede de uluslararası yeni piyasalar bölümü kurduklarını, Türkiye’yi de bu bölüme aldıklarını kaydetti. Benoît Claveranne, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Yapılanma süreci içinde ülke yatırımlarını gruplandırdık. Bizim gelir ve prim üretimimizin yüzde 80’i, Fransa, ABD ve diğer Avrupa ülkelerinin de içinde olduğu 10 ülkeden geliyor. Yeni modelde, yer aldığımız pazarların çeşitliliğini dikkate alarak operasyonlarımızı Fransa, Avrupa, ABD, Asya ve Uluslararası & Yeni Pazarlar olacak şekilde beş tüzel varlık altında toplamaya karar verdik.”

BÜYÜME POTANSİYELİ YÜKSEK

Türkiye, Singapur, Meksika, Brezilya’yı uluslararası ve yeni pazarlar grubuna aldıklarını açıklayan Benoît Claveranne, “Bunu yaparken de gözettiğimiz tek şey sadece büyüklük. Böylece Türkiye gibi büyüme potansiyeli yüksek olan ülkelere odaklanabileceğiz. Bu yapılanma, Axa’nın ortak amacı doğrultusunda her pazarın farklı ihtiyaçlar doğrultusunda doğru bir şekilde desteklenmesi gerektiğini öngören bir bakış açısıyla düzenlendi. Bu yapıyla 300 milyon Euro’luk bir tasarruf sağlayacağımıza da inanıyoruz.”

Axa Türkiye CEO’su Guillaume Lejeune ise, 2016 yılında Türk pazarında yüzde 10’luk pazar payına sahip olduklarını ve 3,6 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaşayan poliçe adedimiz yaklaşık 5 milyon seviyesinde. Şirket olarak Türkiye’de yüzde 137 ile güçlü bir sermaye yapısına sahibiz” dedi.

 

Haberin Devamı

DÜZENLEMELERE SAYGILIYIZ AMA SERBEST PİYASA OLMALI

 

Axa Grup Uluslararası ve Yeni pazarlar CEO’su Benoît Claveranne, regülatörlerin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sigorta pazarına yönelik düzenlemeler yapmasının doğal olduğunu ancak Türkiye’de geriye dönük regülatör kararları nedeniyle riskleri doğru hesaplamada güçlük çektiklerini belirterek, şunları söyledi: “Yapılan düzenlemeleri saygıyla karşılıyoruz, ancak iyi bir piyasanın etkin olabilmesi için serbest olması lazım. Sıklıkla piyasayı çarpıtmak doğru sonuç vermez. Türkiye’de özellikle trafik sigortalarında çeşitli sorunlar yaşanıyor. Biz riski fiyatlandırırken, kendi tecrübelerimize bakıyoruz. Bizim gibi şirketler bu pazarda uzun vadeli oyunculardır.”

Haberin Devamı

MAPFRE KÂRINI YÜZDE 25 ARTTIRDI

Mapfre Sigorta Genel Müdür (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Alfredo Muñoz, yılın üçüncü çeyreğinde kârlılıklarını yüzde 25,41 arttırarak, 226,5 milyon TL’ye çıkardıklarını, teknik kârlılığı ise geçen yıla oranla yüzde 4.77 artırdıklarını belirterek, şunları söyledi. “Beklentimiz son çeyrekte de büyümemizi sürdürmek. Bu yıl teknik kârlılığa odaklandık. Üçüncü çeyrekte de yüzde 7’lik pazar payımızı koruduk ve 4. sırada yer aldık. Pazar payımızı 2018’de daha da arttırmayı hedefliyoruz. Gider oranımızın yüzde 7’nin altında olması nedeniyle şu an pazarda verimli şirketiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!