Yatırım Danışma Konseyi 28 Haziran'da toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Yatırım Danışma Konseyi 28 Haziranda toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 15:18

Türkiye Yatırım Danışma Konseyi, üçüncü toplantısını 28-29 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapacak.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve Türkiye'nin uluslararası alanda yatırım yeri olarak imajının güçlendirilmesi kapsamında yapılan çalışmalara, uluslararası bir bakış açısı kazandırılması amacıyla oluşturulan Türkiye Yatırım Danışma Konseyi'nin, 29 Haziran'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısı İstanbul Conrad Otel'de gerçekleştirilecek.
Konsey toplantısına, uluslararası kuruluşları temsilen, Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Anne O. Krueger, Dünya Bankası Bölgesel Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu ve Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Philippe Maystadt katılacak.
Toplantıda 11 ülke ve 12 değişik sektörü temsil eden, 20 çokuluslu şirketin üst düzey temsilcileri de yer alacak.
Söz konusu şirketlerin 2005 yılı sonu itibariyle toplam ciroları yaklaşık 1 trilyon dolar, dünya genelinde yaklaşık 3 milyon kişiye istihdam sağlayan bu şirketlerin toplam sermayeleri de yaklaşık 500 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

-DAHA ÖNCEKİ TOPLANTILAR-

Türkiye Yatırım Danışma Konseyi, 2004 ve 2005 yıllarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında iki toplantı yapmıştı.
Nisan 2005'de Yatırım Danışma Konseyi'nin ikinci toplantısında alınan tavsiye kararları, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) bünyesinde değerlendirilmiş ve bu tavsiyelerle ilgili önemli adımlar atılmıştı.
Sağlanan gelişmelere ilişkin hazırlanan İlerleme Raporu, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi üyelerine gönderilmiş ve 29 Mayıs'ta Türkiye Yatırım Portalı internet sayfasında yayınlanarak, kamuoyuna duyurulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!