Güncelleme Tarihi:
TOBB: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) felaket bölgelerine yönelik yardımlarının sürdüğü belirtildi. Yapılan açıklamada, bu amaçla, içinde her türlü tıbbi cihazın yeraldığı tam donanımlı 14 adet ambulansın bugün felaket bölgesine yollandığı bildirildi. Açıklamada, ayrıca, çeşitli büyüklükte 119 adet seyyar tuvalet, 24 adet duş kabini, enkaz kaldırma işlerinde kullanılmak üzere 3 adet havalı kompresör ile 40 adet muhtelif büyüklükte jeneratör ve 5 adet de çöp kamyonunun felaket bölgesine yollanacağı belirtildi.
TÜRSAB: Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), dünya turizmcileriyle depremzedelere barınma olanağı sağlamak amacıyla çadırlardan oluşmuş bir Yaşamkent kuracağını açıkladı.
TEMSA: Temsa Otomotiv'den yapılan açıklamada da çalışanların kendi çabalarıyla biraraya getirdikleri tıbbi ve sıhhi malzemelerin Gölcük'e 2 adet acil yardım aracı ile gönderildiği belirtildi.
UPS: UPS (United Parcel Service) Köln Belediyesi ile işbirliği yaparak 20 tonluk insani yardım ve tıbbi destek malzemesi gönderiyor. Köln'den gelen malzemelerin arasında enjektör, pamuk, sargı bezi, alçı, çeşitli dezenfektan, bisturi, cerrahi eldiven, serum setleri, ameliyat ipliği ve diğer ameliyat malzemeleri ile, beton ve demir kesme aletleri, jeneratör, beton blokları kaldırmak için kullanılan hava yastıkları ve gerekli aparatların bulunduğu belirtildi.
ECZACIBAŞI: Eczacıbaşı, depremzedelerin tedavisinde kullanılan tüm serumları bedelsiz olarak karşılıyor. Eczacıbaşı Holding'den yapılan açıklamada, serum ve serum setleri konusunda Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda belirlenen ihtiyacın tümünün Eczacıbaşı-Baxter tarafından karşılanmaya başlandığı, ayrıca antibiyotikler, ağrı kesiciler, yara-yanık merhemleri, maske, eldiven, sargı bezi gibi sağlık malzemelerinin de deprem bölgesine gönderildiği bildirildi.
OSTİM: Ortadoğu Sanayii ve Ticaret Merkezi (OSTİM), afet bölgelerine, gıda, su, giyecek yanında kurtarma ekip ve ekipmanları, iş makinalarından oluşan yardım yolladı. OSTİM'in yardım malzemeleri içinde, 7 adet kepçe, 7 adet kompresör ve 12 tane de vinç bulunuyor.
İSMAR: İsmar Marketler Zinciri, depremzedelere yardım kampanyasına destek vermek amacıyla ilk olarak 3 kamyon muhtelif gıda maddesine deprem bölgesine sevketti. İsmar'dan yapılan açıklamada, bin 500 koliyi kapsayan yardım malzemelerinin İzmit, Adapazarı Gölcük, Yalova ve Düzce bölgelerinde oluşturulan İSMAR yardım ekipleriyle vatandaşlara ulaştırıldığı bildirildi.
ŞEVKAT DER: Konya'da, çocuklu kadınlara yönelik açtığı sığınma evleriyle kamuoyunun tanıdığı Şevkat Der, İzmit Depremi'nde evsiz kalanların barınma sorunlarını çözebilmek için kampanya başlattı. Duyurularla evlerinin odalarını, yazlıklarını ya da kullanmadıkları dairelerini deprem felaketinde evsiz kalanlara tahsis etmek isteyenleri bulan dernek bu gönüllülerle depremzedeleri buluşturma görevini üstlendi.
İDO: İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) depremzedeler için ilk etapta su, süt, çocuk maması, tıbbi malzeme gibi ihtiyaçları karşılamak amacıyla bir kampanya daha başlattı. Yardımlar, İstanbul Dişhekimler Odası, Cumhuriyet Cad. Safir Ap. 361/3 Harbiye/İst. Tel: 0212 2962105-06 adresine ulaştırılabilir.
SÜTAŞ: Sütaş firması ise deprem bölgesine 70 bin kutu süt, 15 bin kutu ayran, 18 bin litre su, bin 500 ekmek ile 2 iş makinesi gönderdi. Halk Yaşam Sigorta, kan bağışı kampanyası organize ederken, S.O.S. Ambulanca Hizmeti ile organize edilen 20 kişilik sağlık ekibini bölgeye ulaştırdı.
Van-Et: Van-Et A.Ş'den 10 milyar lira tutarında gıda, Van-Yün A.Ş'den 20 milyar lira değerinde 5 bin battaniye, Van-Süt A.Ş'den de 1 ton peynir yola çıkarıldı.
SANKO: SANKO Holding bünyesindeki SANSU şirketinin ürettiği 160 bin şişe 1,5 litrelik suyu da deprem bölgesine ulaştırdı. SANKO, 10 bin metrekare daha bez yollayacak, ayrıca her gün 7 kamyon su göndermeye devam edecek. SANKO, bunların yanı sıra 50 milyar lira da nakdi yardım yaptı.
VEZİROĞLU İNŞAAT: Veziroğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (VİNSAN) da tüm şantiyelerindeki üretimini düşürerek, makine ve ekipman parkını deprem bölgelerine sevketti. Bu amaçla ilk aşamada toplam 35 iş makinesi ve 60 kişilik personel, kriz masası yöneticilerinin emrinde kurtarma çalışmalarına başladı. Kuruluş, Kocaeli'deki 160 bin metrekare alan üzerine kurulu olan ve 2 bin 500 kişiye hizmet verebilecek tesislerini de tahsis etti. Deprem bölgesine 12 kamyonla 30 tonluk gıda maddesi gönderen VİNSAN, depremzedelere de 200 milyar lira yardımda bulundu.
HACETTEPE: Hacettepe Üniversitesi, 5 ambulans ve hekim kadrosuyla afet bölgesine ulaştı. Ekibin felaket bölgesinden getirdiği hastalar, Hacettepe Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Öğrenci yurtları, hafif yaralı hastalara açılırken, Ankara'daki depremzedeler, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve Sağlık Teknolojisi öğretim üyelerinin himayesi altında bulunuyor. Üniversitenin Merkez Yerleşkesi içinde yer alan öğrenci yurdu da hasta yakını ve refakatçilerine açıldı.