Yardım değil paylaşma

Güncelleme Tarihi:

Yardım değil  paylaşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 22:09

Zordaki kadınlar için Hay Atölye’yi kurduklarını ifade eden Nef Vakfı Başkanı Emine Timur, “Burada eğitim verdiğimiz 230 kadın hediyelik eşya üretiyor. Hedefimiz 1000 kadına ulaşmak. Biz yardıma değil paylaşıma odaklıyız. Kadınlardan çocuklara farklı programlarımız var” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL sektöründe faaliyet gösteren Nef’in bünyesinde yer alan Nef Vakfı, zorda kalan kadınlara yardım ediyor. Kimsesiz olan, çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren, geçim sağlamaya çalışan, dilenmek zorunda kalan kadınlara, çocuklara, mültecilere yardımcı olduklarını ifade eden Nef Vakfı’nın Başkanı Emine Timur, Nef’in kârının yüzde 51’ini Nef Vakfı’na bağışladığını söyledi. “Hayat bir nefesle başlar, bir nefesle sona erer” diyen Emine Timur, “Aldığımız her nefesi vermekle yükümlü olduğumuz hayatta, sahip olduğumuz her şeyi paylaşma yükümlülüğüne inandık” ifadelerini kullanıyor. Nef Vakfı’nın öncelikle kadınlara, çocuklara, engelliler ve mültecilere el uzattığına değinen Emine Timur şunları söylüyor: “Yardıma değil paylaşıma odaklıyız. Kadınlara, mültecilere, gençlere yönelik farklı programlarımız var. Sokakta dilenen kadınlar da, mülteciler de odağımız, üstün zekalı gelir seviyesi düşük çocuklar da.”

Haberin Devamı

KADINLARA EĞİTİM

Emine Timur, vakıf çatısı altında ihtiyacı olanlara ulaşmak için harekete geçtiklerinde çok sayıda kimsesiz, çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren kadın gördüklerini anlatıyor. Bundan hareketle, kimsesiz kadınları hayatın içine katmak, geçimlerini sağlamak için program geliştirdiklerini söyleyen Emine Timur, “Tek başına kalan 10 kadından 7’si ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Sokaklarda dilenen, taciz gören çok sayıda kadın var. Biz Hay Atölye’yi bu kadınlar için kurduk. İlk başlarda kadınların kendilerine güveni yoktu. Atölyelere gelmek istemediler. Evlerine atölye kurduk. Kadınlara eğitim verdik. Ne yazık ki el açmaya, dilenmeye de çok alışmış kadın vardı aralarında. Biz onlara eğitim verdik. Kendi emeklerinin karşılığını almaya başladıklarında çok şey değişti. Birbirlerine ilham verdiler. Hay Atölye’de 230 kadın çalışıyor. Hedefimiz 1000 kadına ulaşmak” diyor.

TEK ŞART OKUL

Emine Timur, kadınların ürettikleri ürünleri şirketlere sattıklarını söylüyor. Kadınların ürünleri ise şirketlerin ihtiyaçlarına göre tasarlanıyor. Şirketlerin acıyarak değil gerçekten de beğenerek alması hedefleniyor. Hay Atölye’nin ürünleri Mudo’da da satılıyor. GS Store’lar ve Hepsiburada.com’da da kadınların ürünleri satılacak. Hay Atölye’ye katılan kadınlar için tek şart çocuklarını okula göndermeleri.

Haberin Devamı

MÜLTECİLER İÇİN DE ATÖLYE 

HAY Atölye, Sığınma Evleri’nde de eğitim çalışmaları yapıyor. Emine Timur kısa süre sonra cezaevleri ve sığınma evlerinde de atölye kuracakları bilgisini veriyor. Mülteci kampları ve sığınma evleri atölyeleri için ön hazırlık aşamasında olduklarını anlatan Emine Timur, “Odağımız insan, yeni bir hayatın olabileceğini fark ettirmek istiyoruz” diyor. Nef Vakfı aynı zamanda cezaevlerinde yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş grubu çocuklar için yapılan eğitim çalışmalarının da destekçisi.

HAYAT BOYU ÖĞRENCİ DESTEĞİ

BAŞARILI öğrencilere de destek olan Nef Vakfı, üniversitelere başvuru yaparak başarılı öğrencileri saptıyor. Bunun dışında vakfın bir yıldızlar grubu var. 15 yıldız çocukları var. Bu çocuklar üstün zekalı. Nef vakfı bu çocukları eğttim hayatları boyunca destekliyor. 

Haberin Devamı

DEVLETE 33 OKUL

 NEF Vakfı’nın ailelere Aile Geçim Desteği bağladığını dile getiren Emine Timur şunları söylüyor:

“Sosyal hizmetler ve belediyelere yardım başvurusunda bulunanlara sağlanan düzenli bir geçim desteği bu. Ayrıca bu zamana kadar Nef Vakfı devlete 33 okul da bağışladı.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!