Yaptığı en küçük ayakkabı 45 numara

Güncelleme Tarihi:

Yaptığı en küçük ayakkabı 45 numara
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2002 01:39

20 yıldır ayakkabıcılık yapan Adım Kundura'nın sahibi Öncel Kalkan, 12 yıldır basketbolcular için ayakkabı imal ediyor. Bir basketbolcunun siparişi üzerine büyük numaralı ayakkabı imalatına başlayan Kalkan, Türk ve yabancı pek çok ünlü basketbolcunun ayakkabılarını yapıyor.

Öncel Kalkan, Beyoğlu'ndaki imalathanesinde sadece 45-55 numara arasında ayakkabı ürettiğini söyleyerek, ‘‘İsteğe göre daha büyük ayaklara da kundura yapıyorum’’ dedi.


Öncel Kalkan'ın büyük ayakkabı ile ilişkisi, İstiklál Caddesi'ndeki Halep Pasajı'nda bulunan dükkanına 1990 yılında gelen ABD'li bir basketbolcunun siparişi üzerine başlamış. İlk kez 48 numara ayakkabı yaptığını belirten Öncel Kalkan, ‘‘Basketbolcular, büyük numara ayakkabı bulamadıklarını söylediler. Sipariş üzerine yaptığım ayakkabıları çok beğendiler. Ben de üretimi tamamen büyük numaralara çevirdim’’ dedi.

Yılda yaklaşık 2 bin çift ayakkabı sattığını söyleyen Öncel Kalkan, ‘‘Bana, giymek istedikleri ayakkabının modelini ve rengini söylüyorlar, ben de yapıyorum. Bir seferde 20 çift ayakkabı sipariş veren basketbolcular bile var. Özelliklerine göre fiyatları 50 - 200 milyon lira arasında değiyor’’ diye konuştu. Kalkan, şöyle devam etti:

‘‘12 yıldır basketbolculara ayakkabı giydiriyorum. Artık hangisi kaç numara giyer, ne tür ayakkabı beğenir biliyorum. Marcus Vebb 54, Mirsad Türkcan 48, Peter Naumoski 47, Alpay Öztaş 49, Serdar Çağlan 49, Tolga Tekinalp 48, Zaza Enden 48.5, Nihat Mala 47, Onur Aydın 49, Murat Kösedağ 48, Asım Pars 49, Jeff Sounders 49, Tonoko Bert 50, Pitt Williams 47 ve Ricky Viskov da 49 numara ayakkabı giyiyor. İki yıl önce ölen Conrad Mc Lea 50 numara giyerdi’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!