Yapılandırmada son gün kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Yapılandırmada son gün kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 01:20

VERGİ borçlarının yeniden yapılandırılmasında başvuru süresi dün doldu.

Haberin Devamı

Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen mükellefler vergi dairelerini doldurdu. Dün saat 24.00’e kadar vatandaşlar kabul edildi. Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, ilk taksit ödemesinin 1 Ekim tarihine kadar yapılabileceğini belirterek, yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin ödenmesi gerektiğini vurguladı.

6.5 MİLYON DOSYA

Karayılan, yeniden yapılandırma için yoğun bir başvuru geldiğini kaydetti. Yapılandırma kapsamına yaklaşık 9 milyon dosyanın girdiğini ifade eden Karayılan, dosya bazında başvurunun 6.5 milyonu bulduğunu bildirdi. Bayram boyunca internetten de başvuru yapıldığını söyleyen Karayılan, başvurulara ilişkin rakamların bugün belli olabileceğini dile getirdi. Karayılan matrah artırımı ve stok-kasa affı için başvurunun devam ettiğini vurgulayarak, son başvurunun 31 Ağustos olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin sürenin dün sona erdiğini hatırlatarak, “Yapılandırma başvuruları yıl sonuna kadar uzatılmalı” ifadesini kullandı. Palandöken yazılı açıklamasında, esnafın yapılandırılan borcu bile ödemekte zorluk çektiğine dikkati çekti. Palandöken, şunları kaydetti: “Başvuru ve ilk taksit ödemeleri yıl sonuna kadar uzatılırsa bu dört aylık süre esnafı oldukça rahatlatır. Ayrıca, daha önceki yapılandırma kanunlarına başvuruda bulunup bu yılki taksitlerin ödemesinde sorun yaşayanlar da bu kanundan yararlanmalı. Bunun için kanunda bir değişikliğe gidilerek kapsamı genişletilmeli ve başvuru ile ödeme süresi uzatılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!