Yapılandırılmış borçlanma araçları lideri oldu

Güncelleme Tarihi:

Yapılandırılmış borçlanma araçları lideri oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 14:37

Ak Yatırım, 2016’da da Yapılandırılmış Borçlanma Araçları (YBA) ürününde çeşitlilik ve işlem hacminde piyasadaki liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Ak Yatırım’ın ilk kez ihracını 2015 yılında gerçekleştirdiği Yapılandırılmış Borçlanma Aracı (YBA), nitelikli yatırımcıların beklentileri doğrultusunda kişiye özel kurgulanabilen yeni nesil bir yatırım aracı olarak dikkat çekiyor. Minimum 30 gün olmak üzere nitelikli yatırımcıların talep ettiği vadede kurgulanabilen YBA, yine yatırımcıların piyasa öngörülerine göre anapara korumalı ya da korumasız, yükselen, düşen veya yatay piyasalardaki beklentilerine cevap verecek şekilde getiri elde etmelerini sağlıyor.

Pay senedi, pay senedi endeksi, döviz, emtia, faiz gibi dayanak varlıklar üzerine yapılabilen YBA, içindeki dayanak varlığın ne olduğuna bakılmaksızın kaynakta kesilen %10 stopaj ile vergilendirildiği için de kolay getiri analizi yapılma imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

YBA’nın ilk ihraçcılarından olan Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, “Yatırımcılarımızın istediği vadede, istediği nominal büyüklükte ihraç edilen bir Ak Yatırım bonosu ile, istediği dayanak varlığa beklentileri dahilinde yatırım yapan bir türev ürünün birleşiminden oluşan YBA, çok kısa bir sürede müşterilerimizin ilgi odağı oldu. Ürünün tamamen kişiye özel tasarlanabilmesi yatırımcıların ihtiyaçlarına doğrudan cevap verebilir nitelikte. Risk almak istemeyen yatırımcılar için “anapara korumalı” şekilde sunabilirken, risk seven yatırımcılara yüksek getiri potansiyeli içerecek şekilde “getiri artırıcı” stratejiler de kurgulayabiliyoruz. İstenilen vade uzunluğunda ihraç edilebilen bu özel bono, bir ISIN koduna sahip ve yatırımcımız tarafından talep edildiği takdirde borsaya da kote edebiliyoruz.” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!