Güncelleme Tarihi:
Türkiye'nin buğday üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun karşılandığı belirtilen Çukurova'da ekim-kasım döneminde çiftçiler buğday ekimi yaptı. Ekimin ardından yörede etkili olan iklim koşulları tarladaki ürünün gelişimine olumlu katkı sağladı.
Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, yaptığı açıklamada, bu yıl yörede yaklaşık 2 milyon dekar alanda buğday ekiminin yapıldığını ifade etti.
Buğdayın gelişim döneminde bulunduğunu ve bu sürede aldığı yağış miktarının ürün kalitesi ve rekolte için önemli olduğunu anlatan Tezcan, geçtiğimiz günlerde yörede etkili olan yağışların bu ihtiyaca cevap verdiğini söyledi.
Yağışların ardından güneşin kendisini göstermesinin de faydalı olduğunu anlatan Tezcan, iklim şartlarının şu an için üretici lehinde geliştiğini belirtti.
Tezcan, yörede buğday hasadına mayıs ayı sonlarında başlanmasının beklendiğini bildirdi.
Mısır ekimi başlayacak-
Tezcan, hava şartlarının güneşli gitmesi halinde 5-6 gün sonra yörede mısır ekiminin de başlayacağını belirterek, bu yıl mısır ekim alanlarında artış beklendiğini kaydetti.
Geçen yıl pamuk eken üreticilerin bu sezon mısıra yöneldiğini dile getiren Tezcan, bunun da ekim alanlarına yansıyacağını ifade etti.