Yabancıların ilgisini çektik, mücevherde beşinci büyük fuar olduk

Güncelleme Tarihi:

Yabancıların ilgisini çektik, mücevherde beşinci büyük fuar olduk
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2006 00:00

22. Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Malzemeleri Fuarı Istanbul Jewelry Show-I’i düzenleyen Rotaforte Uluslararası Fuarcılık Başkanı Şermin Cengiz, "Yabancı firmaların fuara ilgisi her yıl artıyor. Bu yıl İtalya 55, Hong Kong 37, Tayland 44 firmayla toplu katılacak. Toplamda 350 yabancı şirket katılacak. Fuarımız dünyada bu alanda yapılan beşinci büyük fuar konumuna geldi" diye konuştu.

ROTAFORTE Uluslararası Fuarcılık’ın düzenlediği 22. Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Malzemeleri Fuarı Istanbul Jewelry Show-I, bu yıl 350 yabancı firmanın katılımıyla açılıyor. 22-26 Mart tarihlerinde CNR Expo Fuar Merkezi’nde sektör profesyonelleri için düzenlencek fuara toplam 944 firma katılacak. Fuara 35 bin yerli, beş bine yakın yabancı ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Rotaforte Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Cengiz, her geçen yıl fuara katılan yabancı şirket sayısının arttığını belirterek, "İstanbul bölgede mücevher merkezi oldu. Yabancı firmaların fuara ilgisi her yıl artıyor. Bu yıl İtalya 55, Hong Kong 37, Tayland 44 firmayla toplu katılacak. Avusturya’dan Amerika’ya kadar çeşitli ülkelerden bireysel katılımlar olacak. Fuarımız dünyada bu alanda yapılan beşinci büyük fuar konumuna geldi" dedi.

İLGİYİ TÜRKİYE’YE ÇEKTİK:

Cengiz, yabancı ülkelerin fuara toplu katılım yapmasının gurur verici olduğunu aktararak, Türk kuyumculuğunun dünyada saygın yerini almak üzere olduğunu, dünya çapında organizasyonlar yaparak ilgiyi Türkiye’ye çekmeyi başardıklarını vurguladı. Fuarın geçen yıla kadar yılda bir kere yapıldığını, bu yıl iki kere düzenleneceğini dile getiren Cengiz, geçen yıl fuara katılan yabancı ülke sayısının 230 olduğunu, fuarın ilk açıldığı günden bugüne her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının arttığını aktardı.

TASARIM ÜLKESİ LOBİSİ:

Fuarda bu yılın teması ’Dream and Design (Rüya ve Tasarım) olacak. Cengiz, Türk kuyumcusunun fuarda bu yıl ilk defa tasarım pavyonu olacağını söyleyerek, "Türkiye bu alanda üretim yapan ve güzel servis veren bir ülke olarak tanınıyor. Dünyada katmadeğerli ürüne yöneliş var. Bir şekilde trendde yerimizi almamız gerekiyor. Hatta trend belirleyici olmalıyız. Türkiye’nin kuyumculukta binlerce yıllık kültürü olan ve çok değerli tasarımlar çıkarabilen bir ülke olduğu lobisine başladık" diye konuştu.

Değerli taşlara da KDV indirimi uygulansın

ŞERMİN Cengiz, kuyumculuk ve mücevhercilikte KDV indiriminin Türkiye’nin altın takı üretiminde çok yol almasını sağladığını kaydederek, "O yıldan itibaren takıda sıfır ihracattan 1 milyar dolarlık sınırı zorlar hale gelindi. Sektörün beklentisi aynı uygulamanın değerli taşlara da yapılması. Dünyada altından çok hızlı şekilde katmadeğerli takıya yöneliş var. Türkiye’de bunu işleme sanatı çok ileri. Takıyı işleyecek bezeme malzemeleri, inci taş gibi ürünlerin ülkeye girişi maliyet açısından çok yüksek. Aynı kolaylıklar sağlandığında bu alanda daha büyük ihracat rakamlarına ulaşılabilir. Mücevher altından daha katmadeğerli bir ürün" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!