Yabancı, evin ucuzuna kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Yabancı, evin ucuzuna kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 02:06

Yabancılar geçen yılın 6 ayında Türkiye’den 3 bin 107 taşınmaz alırken, bu yılın aynı döneminde satış rakamları iki katını aşarak 7 bin 145’e yükseldi.

Haberin Devamı

Yabancıların konut alımları incelendiğinde il olarak Antalya dikkat çekiyor. İstanbul’da ise metrekare satış fiyatı 1000 TL ile 3 bin 750 TL arası olan Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece bölgeleri öne çıkıyor. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, arsa alımında kişi sayısı bir önceki yıla göre bir misli artmasına rağmen alınan adet sayısının iki misli arttığını söyledi. Yabancıların birden fazla mülk alma eğilimine girdiğini belirten Yazıcı, “En fazla alım olan il Antalya. Onu takip eden ilimiz İstanbul. Aralarında iki kat fark var.

Yabancı, evin ucuzuna kaçtı


Üçüncü il ise Muğla. Dörtte Aydın var. Bu iller tesadüf değil. Eğer ilçe bazlı görme şansımız olsaydı ılıman iklimli tatil beldelerinin ilk sırada olduğunu görürdük. 2013 senesi ilk altı ayında da Türkiye’nin tatil beldeleri halen yabancılar tarafından coğrafi olarak en fazla ilgi duyulan yerler” dedi. İstanbul’da alım yapan kişilerin bağımsız bölüm bazında yüzde 55 gibi bir rakamın Avrupa yakasında yeni gelişen batı bölgesinde yoğunlaştığını ifade eden Yazıcı, uygun fiyatla ev satılması nedeniyle şehrin gelişen akslarının tercih edildiğini söyledi. Yazıcı, “Yabancılar gelişme bölgelerinde fiyat-değer ilişkisi makul konutlara yatırım yapmak istiyor. Bu bilgi bence erişilebilir fiyatlı konutun sadece iç piyasada değil dış piyasada da ilk tercih olduğunu göstermesi bakımında önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!