XV, Subaru’yu Türkiye’de yüksek ÖTV’den kurtaracak

Güncelleme Tarihi:

XV, Subaru’yu Türkiye’de yüksek ÖTV’den kurtaracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2011 10:04

SUBARU’nun Avrupa’da ve Türkiye’de hızla büyüyen kompakt SUV segmentindeki yeni aracı XV, sınıfında simetrik sürekli dört çeker özelliği, 1.6 litre motoru ve CVT otomatik şanzıman birlikte sunan tek model özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Ocak ayında Türkiye’de satışa sunulacak aracı İtalya’nın Floransa şehrinde test ettik. 

Ekim ayında 1.6 litre üzerindeki motor hacimli otomobillere gelen ÖTV zammından olumsuz etkilenen Subaru’yu açıkçası 2012 yılında 1.6 litrelik XV modeli kurtaracak. Outback, Legacy, Forester gibi 2 litre ve üzerinde motorlu güçlü araçlara sahip niş marka Subaru bu yıl sonuna kadar Türkiye’de 760 araç satacak. 2012’de yenilenecek Impreza dışında 1.6 litre altında aracı bulunmayan Subaru markası, XV modelinin desteğiyle 2012’de 1000’i XV olmak üzere 1500 araç satmayı hedefliyor.. 2012’nin son çeyreğinde devreye girecek yeni Impreza’yla birlikte Subaru 2013’te ise ‘Yen’in durumuna bağlı olarak Türkiye’de 3 bin adetlik satışa ulaşmayı amaçlıyor. 

Türkiye’de düşük vergi dilimine giren 1.6 litrelik boxer motorun yanı sıra düşük hızlarda bile üst seviyede tork üreten 2.0 litrelik dizel boxer motora sahip araç, rakiplerinin büyük çoğunlukla iki çekerli olduğu kompakt SUV sınıfında standart simetrik dört çeker özelliği ile büyük bir boşluğu doldurmaya hazırlanıyor. Comfort, Elegans ve Premium olmak üzere 3 farklı donanım seviyesine sahip aracın en standart versiyonunda bile 17 inç jant, otomatik klima ve otomatik start-stop teknolojisinin sunulması avantajını artırıyor. Türkiye’de 70 bin 800 TL ile 92 bin 200 TL arasında fiyatlarla satılacak araçtan Aralık ayında sipariş veren müşterilere ise 1 bin TL’lik indirim fırsatı sunuluyor.

Haberin Devamı

1000 adet gelecek

Baytur-Subaru Genel Müdürü Toros Kardaş, Subaru’nun 2012 yılı için Avrupa pazarındaki satış hedefinin 56 bin adet olduğunu belirterek, bunun 14 bininin XV modelinden oluşacağını vurguladı. Türkiye’ye Subaru’nun 2012 yılı için 1000 adet XV kotasını verdiğini hatırlatan Kardaş, “Biz sınıfında bir ilki teşkil eden bu araçtan daha fazla talep ettik ama toplam üretimi 14 bin adet olduğu için ilk yıl ancak 1000 adet alabiliyoruz. Daha fazla almak için uğraşıyoruz. Ocak ve şubat ayında 40’ar adet XV getireceğiz. Bu araçların 92 bin TL’lik en üst donanımı şimdiden satıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tasarım özellikleri

2.0 litrelik dizel motor seçeneği de bulunan yeni Subaru XV’nin 114 beygir gücünde 1.6 litrelik 4 silindirli Subaru’ya özgü yatay yerleşimli Boxer motoru bulunuyor. Standart olarak sunulan simetrik dört çeker sisteminin yer aldığı araçta ayrıca CVT (Sürekli Değişken Şanzıman) otomatik şanzıman yer alıyor. Altıgen ızgarası, kanatlı motifleri ve keskin kartal göz farları ile XV’nin yüzü klasik Subaru ön tasarımı elementlerine hakim. Aracın arkası da aynı önde olduğu gibi altıgen tasarıma sahip. Profesyonel kullanışlılığı bir adım ileriye götüren korumalı şişkin çamurlukların kıvrımları fonksiyonelliğine heyecan verici ve sevimli bir hava katıyor. Aracın malzeme kalitesi biraz düşük olsa da iç dizayn temasında hakim olan unsur ferahlık. Bu ferahlık aynı zamanda yolculara güven verici bir hava veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!