Windows XP tarihin en çok satan işletim sistemi oldu

Güncelleme Tarihi:

Windows XP tarihin en çok satan işletim sistemi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2002 01:59

SATIŞLARI 46 milyon lisansa ulaşan Windows XP, Windows tarihinde en fazla satılan işletim sistemi oldu.

Windows XP'nin pazardaki performansını değerlendiren Microsoft Başkanı ve Baş Yazılım Mimarı Bill Gates, Windows XP'nin Windows tarihindeki en yüksek satışa sahip işletim sistemi olduğunu belirterek, 2001 yılının Ekim ayından bu yana satışların 46 milyon lisansa ulaştığını söyledi.

Satış verilerinin Microsoft'un bir önceki çeyrekte açıkladığı gelirleri üzerindeki olumlu etkisine dikkat çeken Gates, aynı süre içinde satılan herhangi bir Windows versiyonunun iki katından daha fazla lisans satışı ile Windows XP'nin başarısından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Windows XP'nin başarısı, rekor seviyelere ulaşan satış rakamlarının yanı sıra BT endüstrisinden aldığı destekle de öne çıkıyor. Bugüne kadar 700 Microsoft iş ortağı tarafından 23,000 ‘‘Designed for Windows XP’’ ürünü geliştirildiğini belirten Bill Gates, bu rakamın aynı süre içinde herhangi bir Windows versiyonu için geliştirilen ürünlerin yaklaşık üç katını temsil ettiğini söyledi.

Geçen yıl Ekim ayında Windows XP'yi piyasaya sunarak bilgi teknolojileri endüstrisine hareket getiren Microsoft, Windows XP Ailesi'nin yeni ürününü kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Daha önce ‘‘Freestyle’’ kod adıyla duyurduğu yeni işletim sisteminin Windows XP Media Center Edition olacağını açıklayan Microsoft, PC'leri bir dijital eğlence merkezine dönüştüren yeni ürününü bu yıl sonununda ABD, Kanada ve Güney Kore'de piyasaya sunacak. Bu yazılım, PC'yi uzaktan kumanda ile kontrol edebilme imkanı sunan işletim sistemi ile televizyon, video, DVD, dijital görüntü, fotoğraf ve sesi biraraya getiriyor. Kutuda ve PC üzerine yüklü olarak piyasaya sunulacak olan Windows XP Media Center Edition'ın özellikle gençler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!