Windows 98, 54 milyon liraya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Windows 98, 54 milyon liraya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de karşılaştığı kartel davaları nedeniyle piyasaya sunulması ertelenen Windows 98, dün piyasaya sunuldu. Microsoft'un ‘‘daha yetenekli’’ dediği bu yeni ürünü dünyayla aynı anda Türkiye'de de tanıtıldı. Microsoft, 1.3 milyar dolar gelir beklediği Windows 98'i 205 dolara satacak.

WINDOWS 95'ten bu yana merakla beklenen bilgisayar programı Windows-98, tüm dünya ile aynı anda dün Türkiye'de de tanıtıldı. Microsoft'un ‘‘Daha yetenekli, daha eğlenceli’’ diye lanse ettiği Windows 98'in tam versiyonu Türkiye'de de ABD'deki gibi 205 dolara (54.3 milyon lira) satılacak. Dün İstanbul'da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında 95 programını geliştiren Windows'98 yazılımının fiyatı ise 119 dolar olarak açıklandı. Saat farkı nedeniyle Windows'98, Türkiye'de kullancılarına ABD'deki kullanıcılardan daha önce tanıtılmış oldu.

Microsoft Türkiye Kişisel İşletim Sistemleri Ürün Müdürü Mustafa İçil, Windows'98'in Microsoft'un iş ortakları ve müşterilerinin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda geliştirildiğini söyledi. ‘‘Windows'98 daha yetenekli daha eğlenceli olacak’’ diyen İçil, ‘‘Bunun temelinde Windows'98'in kolay kullanım, yüksek işlevsellik, güçlü performans ve artan eğlence kapasitesi yatıyor’’ dedi.

ÜSTÜNLÜKLERİ

Windows 98'in, Windows-95 kadar büyük sükse yapmasını beklemeyen Microsoft yetkilileri, herşeye rağmen programın bu yıl 5.5 milyon, gelecek yıl ise 11 milyon adet satacağını tahmin ediyorlar. Bu satış gerçekleştiği takdirde Microsoft'un kasasına 1.3 milyar dolar girecek.

5 saniyede Internet erişimi sağlayan Windows 98'in en büyük özelliği, Windows 95 piyasaya çıktıktan sonra, bilgisayar teknolojisinde kullanılan yeni ürünleri de desteklemesi. Bunların arasında DVD, üç boyutlu ses ve görüntü kartları da bulunuyor. Windows 98, aynı zamanda tek bir bilgisayara iki monitör bağlanmasına da imkan veriyor. Bilgisayarın ana kartı üzerindeki PCI yuvalarına birden fazla grafik kartı takarak, aynı anda çift monitör kullanmayı mümkün kılıyor.

Windows 98'in bir başka özelliği de, dünyanın en büyük anti-virüs yazılımı üreticilerinden McAfee'nin VirüsScan adlı yazılımının da işletim sistemiyle birlikte verilmesi. Altı ay boyunca ücretsiz olarak güncellenebilen bu ürün sayesinde, Windows 98 Bakım Büyücüsü'ne entegre edilmiş olan VirüsScan, bilgisayarları virüslerden koruyor ve otomatik virüs taraması yapıyor.

Windows 98'de ayrıca, FAT 32 dosya sistemi sayesinde yüzde 30 oranında daha fazla kullanılabilir sabit disk, WEB TV desteği, kızılötesi ışınla haberleşilebilen donanım desteği, gerekmeyen dosyaların otomatik temizliği, programların açılmasında yüzde 36 daha yüksek hız, SegaSoft firmasının ürettiği Spider Solitaire ve Lose Your Marbles oyunları da yer alıyor.

NASIL BİR BİLGİSAYAR?

Windows 98'i kullanabilmek için Microsoft firmasının açıkladığı sistem gereksinimlerine göre, bilgisayar işlemcisinin en az 486 tabanlı ve matematik işlemcili olması gerekiyor. Bilgisayar için en az 16 RAM'lık hafıza öneren Microsoft, Windows 98'in kurulabilmesi için sabit diskte 120 ile 259 MB'lik boş alanın bulunması gerektiğine dikkat çekiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!