Vodafone: 2006’dan beri Türkiye’ye 10 milyar lira yatırdık

Güncelleme Tarihi:

Vodafone: 2006’dan beri Türkiye’ye 10 milyar lira yatırdık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “Son dönemde artan hizmetlerin odağında 3G teknolojisi var. Dünyada mobil geniş bant abone sayısı, sabit abonelere göre yüzde 50 daha hızlı ilerleme kaydetti, geniş bant abone sayısının 2010 sonunda 1 milyar 55 milyona, 2014 sonunda da 2 milyar 770 milyona ulaşması öngörülüyor. 3G’nin sağladığı verimlilik ve tasarruf imkanları her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Vodafone’un Accenture ile yaptığı bir çalışmaya göre, AB ülkelerinde 10 yıl içinde 3G sayesinde oluşturulacak tasarrufun yılda 43 milyar Euro ulaşacağı hesaplanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 milyar lira yatırım
Timuray, şunları söyledi: “Rekabette mobil iletişimden yararlanmak büyük önem taşıyor. Vodafone Türkiye olarak kurumsal hizmetlerimizi bu bakış açısı ile geliştiriyoruz. Türkiye pazarına girdiğimiz 2006 yılından bu yana mobil iletişim ve 3G teknolojileri alanında 10 milyar lira seviyesinde yatırım gerçekleştirdik. 2009-2010 mali yılında 3G odaklı yapılan yatırımlarımız 1.3 milyar lira.”
Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Bölüm Başkanı Kurtuluş Alıç ise, kurumsal hizmet programının müşterilerinin ihtiyaçlarına göre tasarlandığını söyledi. Alıç, şunları anlattı: “İş Ortağım Çözümlerinin sabit ücretli tarife paketlerine uluslararası görüşmeleri de dahil ettik. Bu grogramları kurumlara daha iyi ulaştırmak için yeni bir satış kadrosu oluşturuldu ve kurumsal müşteriler ile KOBİ’lere özel müşteri danışmanı sağlandı.”
ADSL koparsa 3G devrede
Alıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vodafone İş Ortağım’ın Multi internet cihazını kullanan bir müşteri  hem ADSL ile hem de 3G ile internete erişim imkanı elde ediyor. Paketler 13 liralık ‘İş Ortağım Mini Paket’ten, 95 liralık ‘İş Ortağım Mega Paket’e kadar çeşitlilik gösteriyor. Multi santral (FCT) paketleri ile kurumsal müşterilerin sabit telefonlardan yapacakları aramalar için Vodafone’un özel tarifeleri ile hizmet  sunuluyor. Ayda 600 dakika konuşma yapılan orta büyüklükte bir şirketin aylık faturası 220 lira yerine multi santral ile 75 liraya iniyor.”

Haberin Devamı

Avantaj 20 bin lirayı buluyor, ‘cep’te tercüme de yapıyor

KURTULUŞ Alıç, Vodafone’un kurumsal müşterilerine yönelik programlarını şöyle anlattı:
Sabit ücretli tarife paketlerine uluslararası görüşmeler de eklendi.
55 TL sabit ücret ödeyen bir müşteri tüm Vodafone’lularla limitsiz, sabit hatlarla 1000 dakika ve diğer operatörlerle 750 dakika konuşabiliyordu. Şimdi her yöne 750 dakikayı, dünyanın birçok ülkesini ararken de ek hiçbir ücret ödemeden kullanabilecek.
İş Ortaklarım Programı ile GSM hizmetleri dışındaki hizmetlerde de yüzde 60’a varan indirimlerden faydalanıyor.
Orta büyüklükte bir firma, bu program sayesinde yıllık maliyetlerinde 20 bin 900 TL tasarruf sağlayabilecek.
Kurumsal müşteriler belli bir süre için cep telefonlarına indirebildikleri maaş ölçer, kredi faiz uzmanı, tercümatik, jet SMS gibi uygulamalardan ücretsiz faydalanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!