Vizesiz Suriye bölgedeki otomobil bayilerine yaradı

Güncelleme Tarihi:

Vizesiz Suriye bölgedeki otomobil bayilerine yaradı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 00:00

Özellikle Gaziantep ve Antakya’daki bayiler ve yetkili servisler Suriye’den gelen araçların servis ve bakımlarını da yaparak ‘vizesizlik bereketi’ yaşamaya başladı. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, özellikle Gaziantep’teki Volkswagen ve Audi bayilerinin artık Suriyelilere de hizmet verdiğini söyledi.

Günübirlik geliyorlar

Acar, vizenin kalkmasıyla Suriyelilerin günübirlik Türkiye’ye gelerek, araçların bakımlarını yaptırdıklarını anlatarak, “Suriye hem bazı markaların distribütörü yok, hem de olanının servis altyapısı yetersiz. Bu nedenle özellikle lüks modellerde Türkiye’ye gelip servis hizmeti alıyorlar” dedi.

Günde 25 araçlık kapasite

Otomotiv Distribütörleri Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar da, Gaziantep ve Antakya’daki birçok bayinin Suriyelilere hizmet verdiğini ifade ederek, “Özellikle Gaziantep’te birçok otomotiv markasının bayisi bulunuyor. Bu sayede bu bölgelerde günde en az 25 araca hizmet verecek yeterli tesis var” diye konuştu. Özellikle Gaziantep’te VW ve Audi bayilerine Suriye’den ayda en az 15 araç girişi yapılırken, Hyundai ve Ford bayilerine de benzer sayıda Suriyeli araç geldiği belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!