Vestel, Silikon Vadisi'ne giriyor

Güncelleme Tarihi:

Vestel, Silikon Vadisine giriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Berlin'deki elektronik fuarına katılan Vestel, ABD'nin California eyaletindeki Silikon Vadisi'nde büro açacağını duyurdu. Vestel'in bağlı olduğu Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu, ‘‘1998'de ana hedefimiz ABD pazarına girmek'' dedi.

Alamnya'nın müstakbel başkenti Berlin'de yapılan dünyanın en büyük elektronik fuarı IFA 1997'de kendi tasarımı olan Internet televizyonlarıyla büyük ilgi toplayan Vestel, Avrupa'dan sonra gözünü ABD pazarına dikti. Ocak 1998'de ABD'nin Las Vegas kentinde yapılacak fuarda Amerikan pazarına açılacak olan Vestel, enformasyon teknolojisindeki son yenilikleri yakından takip edebilmek için dünya bilgisayar üreticilerinin büro ve merkezlerinin bulunduğu California'daki Silikon Vadisi'nde büro açacak.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 1997 yılında Avrupa'da yüzde 7.5'luk pazar payına ulaştıklarını söyledi. 1998 yılında Avrupa'daki televizyon piyasasının yüzde 10'unu ele geçirmeyi hedeflediklerini belirten Zorlu, Avustralya ve Güney Afrika ülkelerinden sonra 1998'de ana hedeflerinin ABD piyasası olduğunu vurguladı. Gelecek aylarda Moskova ve Hong Kong'da yapılacak fuarlara katılacak olan Vestel, Ocak ayında Las Vegas'ta yapılacak fuarla Amerikan pazarına girmeyi planlıyor.

HEDEF 5 MİLYON TV

Berlin'deki fuarda hedeflerini ‘‘2000 yılında dünyanın ilk 500 firması arasına girmek olarak'' açıklayan Ahmet Zorlu, 1998 sonu itibariyle Vestel Elektronik Şirketi'nin ihracatının 600 milyon dolara ulaşacağını ifade etti. 1997'de televizyon üretimi 2 milyon 300 bin olarak gerçekleşeceğini kaydeden Zorlu, 1998 için ‘‘5 milyon hedefi'' koyduklarını 3.5-4 milyon adet televizyon ve 1 milyon monitör üretecekleri söyledi.

Vestel Genel Koordinatörü Dr. Metin Çağlar da, Vestel'in dünyanın en çok TV üreten firması olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Televizyon ve bilgisayardan sonra 1998 yılında Manisa'da Uzakdoğu'dan ithal edeceği know how'la beyaz eşya üretmeye hazırlanan Vestel, enformasyon teknolojisi konusunda da iddialı.

Enformasyon teknolojisindeki son yenilikleri yakalayıp geliştirmek için Vestel, üçlü bir proje başlatıyor. Üç ayaklı proje Ankara, İstanbul ve ABD merkezli olacak. Vestel Ankara'da yazılım, İstanbul'da donanım-yazılım merkezi oluşturacak, sacayağının üçüncü kısmı ise Silicon Valley diye anılan dünya bilgisayar teknolojisinin kalbinin attığı California'daki Silikon Vadisi'nde yer alacak. Sembolik olarak büro Standford Üniversitesi'ne en yakın caddelerden birinde kurulacak.

TÜRK STANDTLARINA İLGİ

IFA Fuarı'nda Türkiye'yi temsil eden Beko ve Vestel şirketleri ürünleriyle dikkat çektiler. Beko, Fuar'da 100 Hz'lik minimum titreşimli, göz dostu televizyonlarıyla tüketicilerin önüne çıkarken; Vestel, en fazla Internet-TV'leriyle adından söz ettirdi. Vestel'in Sun Microsystem'e bağlı Diba uygulama laboratuarıyla birlikte geliştirdiği Internet box'ları kullanıcıya Internet hizmetlerinden yararlanma olanağı sağlıyor. Internet kutuları bu yıl sonunda üretilmeye başlanacak ve yaklaşık 300 dolardan piyasaya sürülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!