Vestel’in “mega fabrikası” National Geographic Channel’a belgesel oldu

Güncelleme Tarihi:

Vestel’in “mega fabrikası” National Geographic Channel’a belgesel oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 00:00

Vestel, National Geographic Channel’in Mega Fabrikalar belgesel serisine giren dünyanın ilk elektronik ve beyaz eşya firması oldu.

Haberin Devamı

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan “Bu efsanevi seriye Türkiye’nin Vestel City ile girmesi Vestel çalışanları için olduğu kadar ülkemiz için de gurur verici. Avrupa’nın tek lokasyondaki en büyük fabrikası Vestel City’de ürettiğimiz ürünleri 140 ülkeye ihraç ediyoruz. 500’ün üzerinde markaya günde 76 bin ürün, yılda 15 milyon elektronik ve 7 milyon beyaz eşya üretebiliyoruz ” dedi.

İŞTE VESTEL FABRİKASINDAN FOTOĞRAFLAR

Fox International Channels Afrika ve Avrupa Başkanı Jesus Perezagua da  “Mega Fabrikalar National Geographic Channel’ın tüm dünyada izlenme rekorları kıran ve global markalara ev sahipliği yapan belgesel dizisi. Bu markalar arasına Vestel’i katmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Bugüne kadar Coca-Cola, Ferrari, Boeing, Jack Daniels, Lego, Ikea, Lamborghini gibi dünya çapında farklı sektörlerden 70’i aşkın global markanın yer aldığı seride Vestel elektronik ve beyaz eşya sektöründen belgesele seçilen dünyanın ilk markası oldu. Vestel’in Mega Fabrikalar’a seçiminde üretim kapasitesi, kapalı alan büyüklüğü, üretim hızı ve çalışan sayısı gibi kriterler göz önüne alındı.

12 GÜN SÜRDÜ

Haberin Devamı

“Mega Fabrikalar: Vestel” belgeseli için 6 kişilik bir ekip Vestel City’de 12 gün süren çekimler sonunda saatlerce görüntü aldı. Mega Fabrikalar formatı ve çekim teknikleriyle hazırlanan 45 dakikalık belgeselin prömiyeri 24 Mart Pazar günü saat 22:00’de National Geographic Channel’da yayınlanacak. Belgeselin Türkiye’nin ardından dünyanın farklı ülkelerinde de yayınlanması planlanıyor.

1 milyon metrekareden geniş alan bir alan üzerine kurulan Vestel City'de bir günde 76 bin ürün üretilebiliyor. 140 ülkeye ihracatın yapıldığı fabrikada 14 bin kişi çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!