Vergi ve kredi kartı borcunu İmarbank’a ödetti ‘zimmet’le suçlandı

Güncelleme Tarihi:

Vergi ve kredi kartı borcunu İmarbank’a ödetti ‘zimmet’le suçlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 00:00

Fransa’ya sığınan Cem Uzan ile annesi Melahat Uzan ve kızkardeşi Ayşegül Uzan’ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılandığı dava için hazırlanan bilirkişi raporunda; kredi kartı borcu ve vergi borçlarını bankasına (İmarbank) ödettiği belirtilen Cem Uzan’ın, bankanın zararından sorumlu olduğu ve ‘zimmet’ suçunu işlediği belirtildi.

Prof. Dr. Ahmet Gökcen, emekli banka müfettişi Sabahi Yulukar ve emekli başmurakıp Mehmet Lütfi Toker’in hazırladığı bilirkişi raporu, İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Dava iddianamesinde Cem Uzan, Melahat Uzan ve Ayşegül Uzan’ın ‘zimmet’, Ahmet İsmail Sevinç, Antonio Luna Betancourt, Gerald Joseph Carrard, Mahmut Sağır, Raad Al Rıfaı’nin ‘zimmet’, ‘suç işlemek için oluşturulan örgüte üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak’, 10 sanığın da ‘zimmet’, ‘suç işlemek için oluşturulan örgüte üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak’, ‘gerçeğe aykırı muhasebeleştirme yapmak’la suçlandığı hatırlatıldı.
Banka zarar etti
İddianamede Kemal, Cem, Hakan, Bahattin, Yavuz, Melahat ve Ayşegül Uzan’a ait vergi borcunu İmar Bankası’nın ödediği, sanıklardan Cem Uzan, Hakan Uzan, Antonio Luna, Raad El Rifai ve Gerard Carrard’a ait kredi kartlarından yurt içinde ve dışında yapılan harcamaların da İmar Off Shore nezdinde, Cem ve Hakan Uzan’ın yönettiği bir şirketçe ödenmiş gösterildiği, ancak İmar Bankası’na bir kaynak girişinin bulunmadığı anlatılıyor. Bilirkişi; Cem Uzan’ın 17 bin 537, Antonio Luna Bentancourt’un 601 bin 357, Raad Al Rıfaı’nin 182 bin 373, Greald Joseph Carrard’ın da 47 bin 299 TL banka zararından sorumlu olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!