Vergi için kriz masası

Güncelleme Tarihi:

Vergi için kriz masası
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2001 00:00


İstanbul Defterdarı Kadir Boy, oluşturdukları Kriz Masası ile vergi borcunu ödemeyenleri, beyanname vermeyenleri, kayıt dışı faaliyetleri dakika dakika izlemeye aldıklarını bildirdi.

Boy, Defterdarlık bünyesinde bir Kriz Masası oluşturduklarını ve bu şekilde çok daha etkin bir hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. Kendisinin de her gün 2 saat bu çalışmalara katıldığını anlatan İstanbul Defterdarı, Kriz Masasının5 temel işlevi bulunduğunu kaydetti. Boy, bunları şöyle sıraladı:

''Kriz masası ile vergi tahsilatında durum nedir, nerede tahsilat problemi yaşanıyor, bütün bunları dakika dakika izliyoruz. Bir diğer konumuz tahakkuk. Tahakkuk rakamları nasıl gidiyor, beyanname vermeyenmükellefler var mı onlara da bakıyoruz. Bu şekilde diyelim mükellef, vatandaştan katma değer vergisi tahsil etti ama beyannamesini vermedi.Tahakkuk da dakika dakika takip ediliyor.

Kriz Masasının baktığı bir diğer alan kayıt dışı ekonomi. Bu şekilde kayıt dışı ekonomi ile de amansız bir mücadele içinde olacağız. Eğitim seferberliği de bir başka etkinliğimiz. Defterdarlıkbünyesindeki personelimizi eğitime tabi tutarak daha etkin hizmet verdirmeye çalışıyoruz. Son işlevimiz de kalite yönetimi. Bu anlayışı da İstanbul'daki vergi teşkilatında hakim kılma gayreti içinde bulunuyoruz.''

1 KATRİLYON FAZLA VERGİ
Defterdar Boy, vergi tahsilatını arttırmaya dönük tedbirlerin mutlaka olumlu sonuç verdiğini, geçen yıl da alınan önlemler sonucundaİstanbul'da hedefin 1 katrilyon lira üzerinde vergi toplandığını söyledi.

Bu yıl da aynı amaç doğrultusunda sıkı bir çalışma sergilediklerini vurgulayan Boy, gerek Kriz Masası, gerekse diğer çalışmalarla vergi kayıp ve kaçağı ile mücadelenin yanısıra, vergi gelirlerini daha da arttırma uğraşısı verdiklerini belirtti.

TRANSFER ÜCRETLERİ
İstanbul Defterdarı, futbolcuların transfer ücretlerine dönük incelemelerin de son aşamaya geldiğini ifade etti.

Bu sezona ait futbolcu transfer ücretleri konusunda basında yeralan rakamlar ile Futbol Federasyonu'na bildirilen rakamları derlediklerini, aynı şekilde bankalardan futbolculara ait hesaplara ilişkin bilgi istediklerini kaydeden Kadir Boy, ''Gelen bilgilerin hepsi tek tek değerlendiriliyor. Bu konudaki çalışma sanıyorum 2 haftasonra tamamlanmış olur ve ona göre gereken işlem yapılır'' dedi.
(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!