Vergi barışının kapsamı genişliyor

Güncelleme Tarihi:

Vergi barışının kapsamı genişliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 22:11

VERGİ ve prim borçlarını yapılandıran düzenlemeye eczacılara stok affı, köprülerden kaçak geçenlere af gibi yeni düzenlemeler eklenecek.

Haberin Devamı

Trafik para cezalarının da ekleneceği pakete öğrencilerin kredi bursları da dahil edilecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanun Teklifine bazı idari para cezalarının da eklenmesini istediklerini açıkladı. Bu kapsamda Gümrük, SSK ve Maliye Bakanlığı’nın idari para cezalarının yer aldığı düzenlemeye, trafik cezaları, askerlik cezası, karayolu taşıma idari cezası, nüfus, seçim, karayolu geçiş idari cezası eklenecek.

Ayrıca, vergi dairelerinin tahsil ettiği diğer amme alacaklarını da kapsama alınmasını istediklerini dile getiren Ağbal, “Kredi yurtlar kurumunun vergi dairelerine intikal ettirilmiş olanları zaten girmiş olacak. Ama daha vergi dairelerin intikal etmemiş, kredi yurtlar kurumunun bursları içinde geçerli olsun istiyoruz. Yine ecri misil alacaklarını da kapsama dahil etmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!