Vekaleten kurbanın bedeli belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Vekaleten kurbanın bedeli belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 11:22

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı, bu yıl uygulanacak olan vekaleten kurban kesim bedellerini açıkladı.

THK Genel Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 1995 yılında ilk olarak THK tarafından başlatılan vekaleten kurban kesim hizmetinin bu yıl da devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, 420 lira, 300 dolar veya 210 Avro olarak belirlenen kurban bedelini THK'ya ulaştıran vatandaşların vekalet kurbanlarının Et ve Balık Kurumu kombinalarında, din görevlisi nezaretinde, noter huzurunda kesileceği ve kesimin gerçekleştiğini belirten noter makbuzunun postayla adreslerine gönderileceği belirtildi.

Vekaleten kurban kesiminde en güvenilir adresin THK olduğu savunulan açıklamada, şöyle denildi:

“Çünkü kurbanlar din görevlisi nezaretinde, dini vecibelere uygun olarak kesiliyor. Kesimler, Et ve Balık Kurumu kombinalarında en hijyenik şekilde yapılıyor. Kesilen kurbanların etleri kavurma olarak ihtiyaç sahiplerine en doğru zaman ve en güvenilir yöntemle ulaştırılıyor.”

THK'nin bugüne kadar vekalet kurban etleriyle hazırlattığı 457 bin 438 adet kavurmayı, Türkiye çapında faaliyet gösteren 463 şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere dağıttığı ifade edilen açıklamaya göre, kurbanlarını THK güvencesinde kestirmek isteyenler, vekalet bedelini bankalar kanalıyla (Akbank Ankara Ticari, Finansbank Ankara, Garanti Bankası Ulus, İşbankası Balgat, Şekerbank Yenişehir, TEB Meşrutiyet Caddesi şubelerindeki 2008 nolu hesaplara, Ziraat Bankası Ankara Merkez Şubesi 2008-5001 nolu hesaba masrafsız olarak), PTT şubelerinden 106363 nolu posta çeki hesabına, THK Genel Merkezi ve şubelerinden makbuz karşılığında 15 Kasım Pazartesi gününe kadar ya da “www.thk.org.tr” adresinden kredi kartıyla bayramın birinci günü (16 Kasım Salı) saat 13.00'e kadar yatırabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!