Varant için ilk gong çalındı sayı bir haftada 13’e çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Varant için ilk gong çalındı sayı bir haftada 13’e çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 00:00

Sermaye piyasalarında çeşitliliği artıracak yeni yatırım aracı ‘Aracı Kuruluş Varantları’ İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

Deutsche Bank, İMKB’de gerçekleştirilen gong töreninin ardından Türkiye’nin ilk varantlarını ihraç etti. İhraç edilen ilk varantlar, İMKB-30 Endeksi üzerinde bir alım ve bir satım varantı ile Garanti Bankası hisseleri üzerine bir alım ve bir satım varantı olarak piyasada yerini aldı. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, işlem görecek varant sayısının 1 hafta sonra 13’e çıkacağını söyledi.

Birçok banka sırada

Önümüzdeki dönemde varant sayısında ciddi bir artış beklediklerini belirten Erkan, Deutsche Bank ile başladıklarını, arkasından İş Yatırım’ın geleceğini, piyasadan birçok bankanın başvurusu bulunduğunu söyledi. Erkan, onların da piyasaya girişiyle ciddi bir işlem hacmi beklediklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Henüz başvurularını resmen yapmadılar ancak bize gelip hazırlıklarını bitirdiklerini söyleyenler var. Varant pazarına yavaş yavaş ilgi geliyor. Unicredit, TSKB, Merrill Lynch’in başvurularını bekliyoruz. Bize niyet belirten kurumlar bunlar.”

Ürün sayısı 50 olur

Deutsche Bank Varant Türkiye Koordinatörü Roger Koep de, 4 yıl önce başladıkları çalışmaları tamamladıklarını belirterek, yatırımcılara uygun varantları sunduklarını ve yıl sonunu kadar ürün sayısını 50’ye çıkaracaklarını söyledi. Banka, 4 ürünle girdiği Türk varant piyasasında, ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla İMKB-30 Endeksine ve İMKB-30’un önde gelen hisselerine dayalı salım ve satım varantları ihraç etmeye devam edecek. Deutsche Bank, 2010 sonu itibarıyla 50, 2011 yılının sonuna kadar ise 250’nin üzerinde ürünü ihraç etmeyi hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!