Güncelleme Tarihi:
Dünyanın farklı yerlerinden gelen en iyi 16 takım Volkswagen Arena’da karşı karşıya gelecek. Valorant Dünya Şampiyonu’nun belli olacağı 18 Eylül’deki büyük finali izlemek isteyenler zemin kat için 150 TL ve tribün için 200 TL ödeyecek. Online olarak oynanan ve iki takımın birbirleriyle savaştığı bilgisayar oyunu Valorant 2 Haziran 2020’de piyasaya sürülmüştü. Dünya çapında büyük bir hayran kitlesi olan oyunun günlük kullanıcı sayısı 1.5 milyon kişiye ulaştı. Oyunun yapımcıları geçtiğimiz yıl dünya çapında bir organizasyona imza atarak Valorant Champions Tour düzenledi ve en iyi oyuncuları bir araya getirdi ve 1 milyon dolarlık ödül dağıttı.
TÜRK KARAKTER DE VAR
Berlin’de düzenlenen 2021 Valorant Champions Tour finalinde, ‘cNED’ takma isimli Mehmet Yağız İpek isimli Türk oyuncuyu da bünyesinde barındıran Acend ve Gambit takımlarının karşılaşması canlı olarak 20 dilde yayınlandı ve 1 milyon 89 bin kişi tarafından online izlendi. Karşılaşmayı Acend takımı kazandı ve böylece VALORANT tarihinin ilk dünya şampiyonlarından biri Türk cNED oldu. Ülkemizde de çok sevilen oyun son güncellemesiyle beraber ‘FADE’ isimli bir Türk karakteri de oyuna dahil etti. Bu güncellemeden sonra Türk oyuncuların sayısı da hızla arttı. Bir yıl süren Valorant Champions Tour heyecanını bu yıl İstanbul’da sonlandırılacak. Etkinlikte dünyanın farklı yerlerinden gelen en iyi 16 takım, dünyanın en iyi Valorant takımı olduğunu göstermek için yarışacak. Volkswagen Arena’daki yarışmalar canlı olarak yayınlanacak. Valorant Champions Grup ve Erken Playoff aşaması 31 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Valorant Champions Final aşaması ise 16-18 Eylül tarihleri arasında oynanacak. ‘Alfajer’ takma isimli Emir Ali Beder’in de içinde oldu FNATIC takımı D Grubu’nda mücadele edecek.
RESMİ SPORCU
Gençlik ve Spor Bakanlığı e-Spor faaliyetini yürütenlere e-Sporcu lisansı veriyor. Lisanslarda e-Spor faaliyetleri spor dalı olarak anılıyor. Amerikan Hükümeti e-Spor oyuncularını resmi atlet olarak kabul ediyor. Bu şekilde e-Spor oyuncuları rahatlıkla vize alıp organizasyonlara katılabiliyorlar. Hatta e-Spor’da başarılı olan oyunculara üniversitelerden burs alabiliyor. Ülkemizde de Bahçeşehir Üniversitesi bu alanda öğrencilerine yüzde 100’e eğitim bursu veriyor.
e-SPOR FUTBOLDAN SONRA 2. SIRADA
TÜRKİYE e-Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bora Koçyiğit yaptığı değerlendirmede, “e-Spor tüm dünya ile birlikte ülkemizde de çok hızlı ilerliyor. Pandemide neredeyse tüm spor branşları faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmışken, e-Spor branşında online bir şekilde yarışmalar devam etti. Ekonomik büyüklüğü global anlamda milyar doları aşmış ve her geçen gün daha büyük bir hızla yükselmeye devam ediyor” dedi. Fenerbahçe e-Spor Genel Menajeri Emre Aksoy ise “e-Spor, rekabetçi çevrimiçi oyunların da ön plana çıkmasıyla 2000’li yıllara doğru baş gösteren bir spor dalı. Profesyonel bir e-Sporcunun aynı geleneksel bir spor dalıyla ilgilenen bir sporcu gibi belli fiziksel ve mental özelliklere sahip olması gerekiyor” dedi. “e-Spor, hızla gelişen ve ekosistemini gün geçtikçe büyüten bir spor dalı” diyen Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul da “Şu an e-Spor Türkiye’de futboldan sonra en çok seyirci çeken ikinci spor konumunda. Birçok kişi bu bilgiyi ilk duyduğunda şaşırıyor, ancak günümüzün gerçeği bu” açıklamasını yaptı.