Güncelleme Tarihi:
Utrust bugünkü fiyatı 24 saatlik işlem hacmi ₺1.709.420.910 TRY, ₺7,54 TRY olarak biliniyor.
UTK Coin Nedir?
UTK, bir ödeme aracı olarak kripto para biriminin düşük kullanılabilirliği ile sonuçlanan çeşitli sorunlara, özellikle de ödeme platformlarının henüz gelişmemiş olan işlem güvenliğine ve diğerlerine göre yüksek ücretlere bir çözüm sağlamak için tasarlanmıştır. Platformun en temel amacı, daha düşük ücretlerle sorunsuz ve hızlı bir şekilde kripto işlemlerini mümkün hale getirecek bir sistem oluşturmak ve bu sayede tüccarların daha geniş bir kripto sahibi kitlesine ulaşmasını sağlıyor.
Platform, kripto para alıcılarının güvenilir bir şekilde satın alım yapmasına izin verirken, aynı zamanda geri ödeme seçeneği de sunar. Kripto para satıcıları ise, kripto piyasasının daha yüksek volatilitesinden korumayı amaçlar.
Utrust, geleneksel fiat ve blockchain sistemlerinin en güçlü ve en iyi özelliklerini birleştirerek daha güvenilir bir ödeme platformu oluşturmayı amaçlıyor.
UTK Hangi Borsalardan Alınır?
UTK belirteci, pek çok büyük kripto borsası tarafından destekleniyor. Bunlar ise, Huobi, Binance, KuCoin, Bitfinex ve Hotbit borsalarında işlem görüyor. Kripto para borsalarında giderek utk tokenin, meraklısı artıyor.
UTK Ne Zaman Çıktı?
Utrust'un kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Nuno Correia’dır. Correia, çeşitli B2C işletmelerini de kurarak 2011'den beri kripto para birimi endüstrisinde çalışıyor. Hukuk ve pazarlama alanında önemli bir geçmişi vardır. Roberto Machado, yönetim kurulu üyesi, Utrust'un kurucu ortağı ve CPO'sudur.
Utrust'tan önce Uphold, Machado, AT&T ve Airtel gibi uluslararası önemli şirketlerle çalıştı. Filipe Castro, Utrust'un kurucu ortağı, yönetim kurulu üyesi ve CCO'sudur. Porto Üniversitesi'nden Castro bilgisayar bilimi derecesine de sahiptir. Utrust'tan önce de yazılım ile ilgili çözümlerin de geliştirilmesi ile ilgileniyordu.
UTK Ne İş Yapar?
Kripto para biriminin en önemli sorunlarından birisi de değişken fiyat oynaklığıdır. Utrust, satıcıları, yaşanan piyasa dalgalanmalarına karşı kullanıcıları koruyarak alıcılara iade seçeneği sunar. Hem alıcıları hem de satıcıları çeşitli etkilerinden korumayı amaçlar. Satın alınan bir token alıcıya ulaşana kadar Utrust, aracı olacak şekilde hareket eder ve işlemin başarılı olmasını sağlar. Bu sayede işlemi de güvence altına alır.
Aktif kripto para kullanıcıları ise, kripto para varlıklarını yönetmek için birden çok cüzdanı takas etme ve kullanma eğilimine sahiptir. Utrust, kullanıcıların güvenli ve hızlı işlemler yapmasına imkan veren kendi yerel cüzdanını da sunarak bu karmaşıklığı önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor. Bu mobil cüzdan ise, hem zincir içi hem de zincir dışı gerçekleştirilen ödemeleri destekler.
Utrust token, ERC20 tabanına sahip olan bir belirteçtir. Bu nedenle de Etheryum blok zincirinin en temelindeki ağ tarafından da güvence altına alınmıştır. Utrust token, müşteri güvenliğini daha çok artırmak için XPOS teknolojisini tercih eden Pundi X ile bir ortaklık içindedir.
Maksimum 500 milyon adet UTK arzı gerçekleştiği zaman 450 milyon coin Şubat 2021’tan beri dolaşımda yer alıyor. Geri kalan 50 milyon coin ise, fiyat artışının ve enflasyonun etkilerini önemli ölçüde azaltmak için 2022 yılına kadar da kilitlendi. UTK token ise, Ethereum’un blok zincirine dayanır.